Őrizetbe vették a nőt, aki kővel verte agyon az állatkerti teknőst

bűnügy
2019 június 14., 13:50

A XIV. kerületi rendőrkapitányság állatkínzás vétség gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, mert a Fővárosi Állat- és Növénykert feljelentése alapján 2019. június 13-án egy látogató utcakövet dobott egy görög teknősre - írja a police.hu.

A zuglói nyomozók kevesebb, mint 20 órán belül azonosították és az Ózdi Rendőrkapitányság rendőreivel együttműködve elfogták a feltételezett elkövetőt. 

A 28 éves V. Adélt előállították, kihallgatása folyamatban van, a nyomozó hatóság őrizetbe vételét és bíróság elé állítását tervezi.

Görög teknős
photo_camera Görög teknős Fotó: Pixabay

Ahogy reggeli cikkünkben írtuk, természetkárosítás miatt tett feljelentést a Fővárosi Állat- és Növénykert, miután az egyik látogató szerdán délután egy kockakővel agyonütött egy görög teknőst. A támadást felvette az állatkert egyik térfigyelő kamerája, a felvételeket átadták a rendőrségnek. A gondozók a zárás előtti állományszemle idején találták meg a teknőst, de a sérülései olyan súlyosak voltak, hogy el kellett altatni. 

A munkatársak csütörtök délelőtt megnézték a térfigyelő kamerák felvételeit, amelyen az elkövető és a vele együtt lévő személy is jól látható. A videó alapján feltételezhetően az történhetett, hogy az elkövető a kerítésen áthajolva kivette az állatot a kifutóból, de az alighanem a kezébe piszkíthatott (ez nem ritka a teknősöknél ilyen esetben). Ezután az elkövető keresett egy követ, és – talán bosszúból – agyonütötte vele az állatot.