Több száz millió forintot csaltak ki egy fehérvári vállalkozótól, majd fukszra, Audira és festményekre költötték

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi nyomozói a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatal munkatársaival közösen a héten lecsaptak egy bűnbandára, akik a gyanú szerint több száz millió forintot csaltak ki egy székesfehérvári vállakozótól.

Aztán a pénzt olyan dolgokra költötték, amelyekre egy több százmilliós csaló költeni szokta: fukszra, aranykeretes festményekre és Audikra.

Forrás:Police.hu

A rendőrség szerint egy testvérpár 2016-ban és 2017-ben felkeresett egy székesfehérvári vállalkozót azzal, hogy egy hátrányos helyzetű és kisebbségekkel foglalkozó egyesület elnökeként, egy úgynevezett zöld üveggyár létesítésére irányuló pályázati támogatás elnyeréshez a segítségét kérjei. Elkísérte őket egy harmadik társuk, aki egy minisztérium osztályvezetőjének adta ki magát, aztán egy negyedik társuk segítségével elhitették a sértettel, hogy a benyújtott pályázat sikeres volt. Ezért különböző indokokkal, több alkalommal pénzt csaltak ki tőle.

A pályázati támogatással kapcsolatos információk azonban nem voltak igazak és az elkövetők semmilyen pályázatot nem nyújtottak be semmilyen minisztérium felé, az átvett pénzösszegekért pedig semmilyen igazolható tevékenységet nem végeztek. Több mint 366 millió forint kárt okoztak a sértettnek.

Forrás: Police.hu

A 42 éves székesfehérvári L. Krisztián és a 45 éves L. Ferenc társukkal a 48 éves tatabányai O. Mátyással, és a szintén székesfehérvári 43 éves K. Attilával a csalással szerzett pénzből ingatlant vásároltak hozzátartozójuknak illetve a sértett által átutalt pénzösszegeket ötödik társuk, a 28 éves tapolcai H. Csaba közbenjárásával készpénzben felvették és egymás között elosztották.

A rendőrök szerdán összehangolt akció keretében Székesfehérváron, Tatabányán és Tapolcán, összesen 5 helyszínen kutatást tartottak és összességében 140 437 000 forintot és eurót, valamint közel 5 000 000 forint értékű aranyékszert, autót, és több nagy értékű festményt foglaltak le, valamint egy üzletrész zár alá vételét is elrendelték a nyomozók.

Forrás:Police.hu

A nyomozás során a Fejér megyei rendőrök két nagy értékű ingatlant is zár alá vettek Székesfehérváron és két luxusautót is lefoglaltak. A vagyon-visszaszerzés keretében eddig közel 200 millió forint került elvonásra az elkövetőktől.

Forrás: Police.hu

Az elkövetőkkel szemben a különösen nagy kárt okozó csalás bűntett és a különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntett miatt az eljárást a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja le. (Police.hu)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.