4 hónap alatt több mint 200 döglött palackorrú delfin sodródott partra a Mexikói-öbölben

külföld
2019 június 15., 10:44
comments 96

Február 1. és május vége között a helyi hatóságok szerint összesen 261 palackorrú delfint találtak partra vetődve Louisiana és Florida államok partjainál a Mexikói-öbölben. Az állatok 98 százaléka már halott volt, amikor megtalálták.

Szakértők szerint ez a delfinek átlagos halálozási rátájának háromszorosa.

Hogy mitől halnak a delfinek, egyelőre nem tudni, de a legtöbben arra gyanakodnak, hogy mivel az Egyesült Államokban szokatlanul csapadékos volt ez a tél, a partmenti vizek felhígultak, esett a sótartalmuk, ezt pedig a palackorrú delfinek, amik általában magas sótartalmú vízben érzik jól magukat, nehezen tolerálják. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.