4 hónap alatt több mint 200 döglött palackorrú delfin sodródott partra a Mexikói-öbölben

Február 1. és május vége között a helyi hatóságok szerint összesen 261 palackorrú delfint találtak partra vetődve Louisiana és Florida államok partjainál a Mexikói-öbölben. Az állatok 98 százaléka már halott volt, amikor megtalálták.

Szakértők szerint ez a delfinek átlagos halálozási rátájának háromszorosa.

Hogy mitől halnak a delfinek, egyelőre nem tudni, de a legtöbben arra gyanakodnak, hogy mivel az Egyesült Államokban szokatlanul csapadékos volt ez a tél, a partmenti vizek felhígultak, esett a sótartalmuk, ezt pedig a palackorrú delfinek, amik általában magas sótartalmú vízben érzik jól magukat, nehezen tolerálják. (CNN)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.