Alapítók léptek ki a Mi Hazánk Mozgalomból

A hvg.hu ír arról, hogy pár óra alatt hárman is jelezték a Facebookon, hogy otthagyják a kormánnyal feltűnően jó viszonyt ápoló, frissen gründolt szélsőjobboldali pártot, a Mi Hazánk Mozgalmat.

Mint írják, elsőnek Orbán Imre, a párt pápai szervezetének a vezetője, a Veszprém Megyei Önkormányzat képviselője írta ki, hogy 

"Nem volt jó érzés viszontlátni a Mi Hazánk Mozgalomban azokat a senkiket, akiket a Jobbikból azért szórtunk ki, mert az állandó szarrágásukkal, parttalan okoskodásukkal csak hátráltatták a munkánkat".

Nem sokkal később Ferenczi Gábor, a párt egyik alapítója írta ki hogy távozik és a pártvezetést okolja a szakításért. Mint írta, a mozgalom "olyan súlyosan eltért az Alapító Nyilatkozatban vállalt útról, hogy azt már hitelesen javítani esélytelennek tartom".  A cikk szerint hasonlóan érvelt a Facebookon Bartha Barna, a ceglédi pártszervezet eddigi vezetője is, de az ő posztja azóta elérhetetlen. 

Ferenczi kilépésére cigányozással teli közleményben reagált Toroczkai László, a párt elnöke. Szerinte „Ferenczi Gábor kilépéséhez egyrészt a helyi tagság többségével való, leginkább személyes jellegű konfliktusa vezetett, amelyet a csütörtökön éjszakába nyúló Veszprém megyei taggyűlésen sem sikerült rendeznie. Másrészt nyilvánvalóan csalódást okozott számára az általa polgármesterként vezetett Devecserben elért 7%-os eredményünk”.

Legutóbb  Budaházy György mondta el egy lakossági fórumon, hogy be kell látni, a Fidesz segíti a Mi Hazánk Mozgalmat.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.