Alapítók léptek ki a Mi Hazánk Mozgalomból

2019 június 16., vasárnap 9:12
264

A hvg.hu ír arról, hogy pár óra alatt hárman is jelezték a Facebookon, hogy otthagyják a kormánnyal feltűnően jó viszonyt ápoló, frissen gründolt szélsőjobboldali pártot, a Mi Hazánk Mozgalmat.

Mint írják, elsőnek Orbán Imre, a párt pápai szervezetének a vezetője, a Veszprém Megyei Önkormányzat képviselője írta ki, hogy 

"Nem volt jó érzés viszontlátni a Mi Hazánk Mozgalomban azokat a senkiket, akiket a Jobbikból azért szórtunk ki, mert az állandó szarrágásukkal, parttalan okoskodásukkal csak hátráltatták a munkánkat".

Nem sokkal később Ferenczi Gábor, a párt egyik alapítója írta ki hogy távozik és a pártvezetést okolja a szakításért. Mint írta, a mozgalom "olyan súlyosan eltért az Alapító Nyilatkozatban vállalt útról, hogy azt már hitelesen javítani esélytelennek tartom".  A cikk szerint hasonlóan érvelt a Facebookon Bartha Barna, a ceglédi pártszervezet eddigi vezetője is, de az ő posztja azóta elérhetetlen. 

Ferenczi kilépésére cigányozással teli közleményben reagált Toroczkai László, a párt elnöke. Szerinte „Ferenczi Gábor kilépéséhez egyrészt a helyi tagság többségével való, leginkább személyes jellegű konfliktusa vezetett, amelyet a csütörtökön éjszakába nyúló Veszprém megyei taggyűlésen sem sikerült rendeznie. Másrészt nyilvánvalóan csalódást okozott számára az általa polgármesterként vezetett Devecserben elért 7%-os eredményünk”.

Legutóbb  Budaházy György mondta el egy lakossági fórumon, hogy be kell látni, a Fidesz segíti a Mi Hazánk Mozgalmat.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt