Budaházy: Lássuk be, hogy a Fidesz segíti a Mi Hazánk Mozgalmat

politika
2019 május 29., 11:37
comments 588

Meglepő nyíltsággal beszélt Budaházy György szélsőjobboldali mozgalmár május elején a kormány kedvenc ellenzéki pártjának, a Mi Hazánk Mozgalmának és a Fidesznek a viszonyáról. Tette mindezt ráadásul a Mi Hazánk kapuvári fórumának vendégeként: 

„Azt gondolom, hogy ami hibát elkövet a Mi Hazánk, hogy kvázi a Fidesz forgatókönyve szerint működik és jött létre és funkcionál. Tehát a Fidesznek az az érdeke, hogy valaki ellenőrizze a nemzetieknek a radikálisabb részét.” 

Szerinte egy időben erre a szerepre a Jobbik is jó lett volna annak idején, csak túlnyerte magát, vagyis túl nagyra nőtt, ennek következményeként pedig Vona Gábor azt hitte, hogy a határ a csillagos ég, és eltaktikázta magát a néppártosodással.  

link Forrás

Most ugye az van, hogy a Fidesz megint szeretne egy olyan pártot, aki ezt a közeget azért mégiscsak összefogja, stb. És akivel szót tud érteni, és így erre adódik a Torooczkaiék által megalapított Mi Hazánk, amit azért lássuk be, hogy a Fidesz segít. Tehát ad neki médiát. Persze meg lehet mondani, hogy neki is jó, mert a Jobbikot...persze, a Jobbikot le kell rombolni. De azért mégiscsak ad neki, és ugye szabad is szidni a Fideszt, mert a jobbikos szavazók máshogy nem fognak ide átpártolni, ha a Fideszt csak dicsérjük. Azért a jobbikos szavazókat minél jobban át kell hozni, tehát ez egy kicsit a Fidesz forgatókönyve

Később arról is beszélt, hogy a Fidesznek megvan a saját koncepciója arról, mire kell neki egy nemzeti radikális párt. Igaz, Budaházy szerint a Mi Hazánk lehetne ennél több is, de úgy érzi, hogy ezen a koncepción Toroczkaiék nem léptek túl. 

„A Fidesznek van egy elképzelése arról, hogy neki mi kéne, és a Mi Hazánk beteljesíti egyelőre azt a feladatot. És ilyen szempontból közös az érdek, ami nem feltétlenül rossz. Mert most miért legyenek egymás ellenségei?” 

Amikor Budaházy ezekről beszélt, a műsorvezető már nagyon kényelmetlenül fészkelődött mellette, de nem szólt közbe. 

Budaházy a beszédében arra is kitér, hogy a Jobbik totális zsákutcába ment azzal, hogy a fideszes korrupcióról kezdett beszélni. Elfogadhatónak tartja, hogy Orbán Viktor azoknak adja a lehetőséget, akik az ő emberei. A korábbi rendszerekhez képest azt is előrelépésnek látja, hogy még nem hallott olyan esetről, amikor Mészáros Lőrinc ne fizette volna ki az alvállalkozóit. (Egyébként Mészáros Lőrinc alvállalkozói között az Orbán család egyik cége is feltűnt már.) Persze sok mindent lehet kifogásolni, de Budaházy azt nem akarja, hogy a tolvajok mondják meg, ki lop.

link Forrás

A Fideszről szóló részt a Partizán vette észre, a több mint 2 órás beszédet itt lehet megnézni:

link Forrás

A cikk megjelenése után a Mi Hazánk Mozgalom közleményben határolódott el Budaházytól. Hangsúlyozták, hogy nem tagja a Mi Hazánk Mozgalomnak, és szerintük csak választópolgárként elmélkedett egy lakossági fórumon, bármilyen konkrét információ nélkül. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.