Babe Ruth egykori meze a világ legdrágább sportrelikviája

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

5,46 millió dollárért, azaz átszámítva kicsit több mint 1,5 milliárd forintért kelt el az a mez, amit a legendás baseballjátékos, Babe Ruth viselt. Ezzel ez lett a legdrágábban eladott sportrelikvia valaha. Érdekesség, de az eddigi rekorder is egy Ruth-mez volt, még 2012-ből, az akkor 4,4 millió dollárért ment el egy árverésen. 

Gary Cooper és Babe Ruth 1942-ben, már hét évvel Ruth visszavonulása után, egy filmforgatásonFotó: Wikipedia

A 22 éves karriert a háta mögött tudó Ruth ezt a mezt 1928 és 1930 között viselhette, pont ez volt az az időszak, amikor igazi szupersztárrá vált. Babe Ruth nemcsak a baseball történetébe írta be magát örökre, de az amerikai populáris kultúra fontos alakja is lett. 

Sem az eladó, sem a vevő kilétét nem hozták nyilvánosságra az árverés után, melyre a Yankee Stadionban került sor, és melyen 400 Ruth-hoz köthető relikviát árvereztek át. (BBC)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.