79 százalékkal nőtt a bejelentések száma a budapesti patkányhelyzet miatt

A 24.hu hosszú cikket közölt a budapesti patkányhelyzetről. Ebben azt írják,  2017 augusztusában, amikor még a Bábolna Bio végezte a fővárosi patkányirtást, a bejelentések száma 677 volt, egy évre rá viszont már 1877 bejelentés történt. A cikk szerint 2017 augusztusától 2018 márciusáig 4364 bejelentés érkezett (amiből 1237 volt valós), míg 2018 augusztusától 2019 márciusáig 7811 bejelentésről lehet tudni.

A lap azt írja, a Bábolna Bio Kft. 47 éve tartotta fenn a fővárosi patkánymentességet, de a Főpolgármesteri Hivatal közbeszerzési eljárásán az RNBH konzorcium jobb ajánlatot tett. Azóta viszont már 648 millió forint rendkívüli többletforrást kellett biztosítani nekik a patkánymentesség fenntartására, amiből egyelőre 300 millió felhasználását szavazta meg az önkormányzat. Azaz 2019-ben 504 millió forintba kerülne minden, amit korábban a harmadából megoldott a Bábolna Bio.

Budapesten két kerületi önkormányzat is úgy döntött, saját hatáskörben próbál meg tenni az egyre súlyosabb patkányhelyzet ellen, de a szakértő szerint hiába oldják meg a saját kerületükben a problémát, ha másik kerületben nem irtanak elég jól, akkor visszatérnek a patkányok. (24)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.