79 százalékkal nőtt a bejelentések száma a budapesti patkányhelyzet miatt

A 24.hu hosszú cikket közölt a budapesti patkányhelyzetről. Ebben azt írják,  2017 augusztusában, amikor még a Bábolna Bio végezte a fővárosi patkányirtást, a bejelentések száma 677 volt, egy évre rá viszont már 1877 bejelentés történt. A cikk szerint 2017 augusztusától 2018 márciusáig 4364 bejelentés érkezett (amiből 1237 volt valós), míg 2018 augusztusától 2019 márciusáig 7811 bejelentésről lehet tudni.

A lap azt írja, a Bábolna Bio Kft. 47 éve tartotta fenn a fővárosi patkánymentességet, de a Főpolgármesteri Hivatal közbeszerzési eljárásán az RNBH konzorcium jobb ajánlatot tett. Azóta viszont már 648 millió forint rendkívüli többletforrást kellett biztosítani nekik a patkánymentesség fenntartására, amiből egyelőre 300 millió felhasználását szavazta meg az önkormányzat. Azaz 2019-ben 504 millió forintba kerülne minden, amit korábban a harmadából megoldott a Bábolna Bio.

Budapesten két kerületi önkormányzat is úgy döntött, saját hatáskörben próbál meg tenni az egyre súlyosabb patkányhelyzet ellen, de a szakértő szerint hiába oldják meg a saját kerületükben a problémát, ha másik kerületben nem irtanak elég jól, akkor visszatérnek a patkányok. (24)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.