A Gangeszba merült egy szabadulóművész, hogy megmutassa, milyen gyorsan tud feljönni, azóta sem látták

Teljesen leláncolva, üvegkabinba zárva merült a Gangeszba vasárnap egy indiai szabadulóművész, hogy megmutassa, milyen gyorsan tud onnan kijönni, de többé nem bukkant fel a vízből, azóta is keresik – jelentette be a rendőrség.

Csancsal Lahirit, az Indiában Mandragóra mágus művésznéven ismert mutatványost egy daru emelte fel kabinostul és engedte le a folyóba, miközben családtagjai, a média képviselői és a rendőrök a parton figyelték.

De a 40 éves férfi nem bukkant fel a vízből. A rendőrség kiadta a parancsot a keresésére, egyelőre nem jártak sikerrel. „Folytatjuk a keresést” – közölte az AFP-vel az egyik családtag.

Fotó: Noemi Cassanelli/AFP

A merülés előtt Lahiri elmondta, hogy 21 évvel ezelőtt már végrehajtotta ugyanezt a mutatványt ugyanott.

„Egy üvegkabin belsejében voltam leláncolva, a Hovrah hídról dobtak a folyóba. 29 másodperc alatt szabadultam ki” – magyarázta a mutatvány előtt az AFP-nek, de elismerte, hogy most nehezebb dolga lesz. Azt mondta:

„Ha sikerül kiszabadulnom, csoda lesz. Ha nem sikerül, tragédia.”

Lahiri 2013-ban már megpróbálta megismételni a szabadulást a Gangeszba engedett dobozból, de a kísérlet botrányba fulladt, mert a közönség észrevette az ajtót a szerkezeten. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.