Feltárják az '56 utáni megtorlásokat

politika
2019 június 17., 03:41
comments 53

Az 1956-os forradalmat követő kommunista megtorlás további részleteire derülhet fény, miután a Nemzeti Emlékezet Bizottsága (NEB) a kegyetlenkedések több kiemelt pontját is tervezi megvizsgálni, és országos perkatasztert készítenek az időszakról - mondta Máthé Áron, a bizottság elnökhelyettese a Magyar Nemzetnek.

Máthé szerint még harminc évvel a kommunista bukása után sem látni, hogy tulajdonképpen hány olyan per volt, amelyeket az 1956-os megtorlások miatt indítottak. Sokszor ugyanis nem politikai okokkal fogtak perbe embereket, hanem különböző köztörvényes bűncselekményekkel, például fegyveres rablással vagy gyilkossággal vádolták őket.

A bizottság a Nemzeti Levéltárral közösen kezdte el egy 1956-os perkataszter kialakítását. (MTI, Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.