Sólyom László: Jobban tudja a KDNP, hogy mi a kereszténység érdeke, mint az egyház

"Azért utálják sokan, mert migránssimogató, és nem akarja a tengerbe lőni őket, ahogy az egy keresztényhez illik. Ő példát mutat, első útja a Vatikánból Lampedusa szigetére vezetett," mondta Sólyom László a Ferenc pápa és az ő ideje című kötet hétfő esti bemutatóján. A tanulmánykötet, aminek fordítója volt a köztársasági elnök, egy tavalyelőtti, a pápa munkásságával foglalkozó konferencia előadásait szemlézi. A Hvg beszámolója szerint Sólyom kemény szavakkal jellemezte a magyarországi helyzetet. Szerinte elértük a Szent István-i állapotot, csak nem úgy, hogy tíz falu, egy tempom, hanem egy pap tíz-húsz falu.  

"Nincsen szükség állami egyházügyi hivatalra, elég a Pénzügyminisztérium". 

jelentette ki. Szerinte a kormány pénzzel tartja kezében az egyházakat. Sólyom hozzátette: még Erdő Péter is arról panaszkodik, hogy a véleményére sem kíváncsi a kabinet. A volt köztársasági elnök megállapítása szerint

"jobban tudja a KDNP, hogy mi a kereszténység érdeke, mint az egyház."

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.