Sólyom László: Jobban tudja a KDNP, hogy mi a kereszténység érdeke, mint az egyház

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

"Azért utálják sokan, mert migránssimogató, és nem akarja a tengerbe lőni őket, ahogy az egy keresztényhez illik. Ő példát mutat, első útja a Vatikánból Lampedusa szigetére vezetett," mondta Sólyom László a Ferenc pápa és az ő ideje című kötet hétfő esti bemutatóján. A tanulmánykötet, aminek fordítója volt a köztársasági elnök, egy tavalyelőtti, a pápa munkásságával foglalkozó konferencia előadásait szemlézi. A Hvg beszámolója szerint Sólyom kemény szavakkal jellemezte a magyarországi helyzetet. Szerinte elértük a Szent István-i állapotot, csak nem úgy, hogy tíz falu, egy tempom, hanem egy pap tíz-húsz falu.  

"Nincsen szükség állami egyházügyi hivatalra, elég a Pénzügyminisztérium". 

jelentette ki. Szerinte a kormány pénzzel tartja kezében az egyházakat. Sólyom hozzátette: még Erdő Péter is arról panaszkodik, hogy a véleményére sem kíváncsi a kabinet. A volt köztársasági elnök megállapítása szerint

"jobban tudja a KDNP, hogy mi a kereszténység érdeke, mint az egyház."

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.