Sólyom László: Jobban tudja a KDNP, hogy mi a kereszténység érdeke, mint az egyház

POLITIKA
2019 június 17., 20:27

"Azért utálják sokan, mert migránssimogató, és nem akarja a tengerbe lőni őket, ahogy az egy keresztényhez illik. Ő példát mutat, első útja a Vatikánból Lampedusa szigetére vezetett," mondta Sólyom László a Ferenc pápa és az ő ideje című kötet hétfő esti bemutatóján. A tanulmánykötet, aminek fordítója volt a köztársasági elnök, egy tavalyelőtti, a pápa munkásságával foglalkozó konferencia előadásait szemlézi. A Hvg beszámolója szerint Sólyom kemény szavakkal jellemezte a magyarországi helyzetet. Szerinte elértük a Szent István-i állapotot, csak nem úgy, hogy tíz falu, egy tempom, hanem egy pap tíz-húsz falu.

"Nincsen szükség állami egyházügyi hivatalra, elég a Pénzügyminisztérium".

jelentette ki. Szerinte a kormány pénzzel tartja kezében az egyházakat. Sólyom hozzátette: még Erdő Péter is arról panaszkodik, hogy a véleményére sem kíváncsi a kabinet. A volt köztársasági elnök megállapítása szerint

"jobban tudja a KDNP, hogy mi a kereszténység érdeke, mint az egyház."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.