Börtönt kaphat a kecskeméti tanárnő, aki lenyúlta a kiránduláspénzt

2019 június 18., kedd 15:56
118

Nem jogerősen egy év nyolc hónap börtönre ítélte 138 rendbeli csalás miatt a bíróság  azt a kecskeméti tanárnőt, aki diákoktól franciaországi utazás szervezésére több millió forintot csalt ki.

A Kecskeméti Törvényszék ítélete szerint az anyagi gondokkal küzdő tanárnő 2016 tavaszán hatnapos franciaországi kirándulást hirdetett meg, amire kezdetben az iskola tanulóit hívta meg, később másokat is bevont. 

Azt ígérte, a 45 ezer forintos részvételi díj az útiköltségen felül fedezi a szállást, a félpanziós ellátást, a belépődíjakat és egy sétahajózást is a Szajnán. 

A feltűnően jó feltételeket a jelentős előfoglalási és diákcsoport-kedvezménnyel, valamint a sokéves utazásszervezési tapasztalata révén kiépített kapcsolataival magyarázta. Az utazásra jelentkező 213 embernek a tanárnő október elején valótlanul azt állította, hogy a szállást és a buszokat is lefoglalta. A kirándulást azonban a tervezett október 31-i indulás előtti napon e-mailben lemondta azzal az indokkal, hogy öt jelentkező adatlapját nem kapta meg, így a diákcsoport-kedvezményt nem tudja érvényesíteni.

Valójában szándékában sem állt az utazás megszervezése.A kirándulás lemondása után az utazásra jelentkezők egy parkolóban találkozót szerveztek a tanárnővel, és kérték, hogy bizonylatokkal igazolja a buszrendelést és a szállodai foglalásokat. A találkozó során a tanárnő azt állította, hogy egy budapesti cégtől bérelt buszokat, majd később a becsapott embereknek egy általa hamisított bizonylatot is elküldött e-mailben, amin úgy tűnt, mintha a busztársaságnak két részletben átutalta volna az utazás díját.

A tanárnő az elmaradt utazás után még heteken át hitegette a jelentkezőket, hogy a befizetett részvételi díjakat visszatéríti, különféle kifogásokra hivatkozva azonban rendszeresen kibújt fizetési kötelezettsége alól. 138 sértettől több mint 9 millió forintot vett át, amit két ember kivételével nem térített meg.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt