Kínában elrendelték a hajnani Hotel Vienna nevének megváltoztatását

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Kínában, a jelentős turisztikai célpontnak számító Hajnan tartományban van egy hotel, amit úgy hívnak, hogy Hotel Vienna International. Azaz csak hívtak, mert a tartományi hatóságok névváltoztatást rendeltek el. Döntésüket azzal indokolták, hogy a Bécstől kölcsönzött név külföldi, idegen dolgok bálványozását jelenti.

A kínai Hawaii-nak is nevezett tartomány turisztikai hatósága listát állított össze az átnevezendő szállodákról, szerepel rajta a Victoria Hotel, a Heidelberg Hotel, de a lagnagyobb szereplő a Hotel Vienna International, ami egy 15 szállodát üzemeltető cég.

A Vienna Hotel International márka a világ egyik legnagyobb szállodaüzemeltetője, a kínai állami tulajdonú Jinjiang Group tulajdona, és a cégcsoport a közösségi médiában már reagált is a hajnani döntésre, azt írták, panaszt tettek a tartomány vezetésénél, nekik ugyanis 2022-ig mindenképp joguk van használni ezt a nevet.

A hajnani tisztviselők előírták azt is, milyen neveket kellene felvenniük az idegen városokról elnevezett hoteleknek, a javaslataik között szerepel a Korallpalota vagy a Császári Kert is, ugyanis szerintük a neveknek Kína birodalmi múltját kellene idézniük. (Financial Times)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.