Kínában elrendelték a hajnani Hotel Vienna nevének megváltoztatását

Kínában, a jelentős turisztikai célpontnak számító Hajnan tartományban van egy hotel, amit úgy hívnak, hogy Hotel Vienna International. Azaz csak hívtak, mert a tartományi hatóságok névváltoztatást rendeltek el. Döntésüket azzal indokolták, hogy a Bécstől kölcsönzött név külföldi, idegen dolgok bálványozását jelenti.

A kínai Hawaii-nak is nevezett tartomány turisztikai hatósága listát állított össze az átnevezendő szállodákról, szerepel rajta a Victoria Hotel, a Heidelberg Hotel, de a lagnagyobb szereplő a Hotel Vienna International, ami egy 15 szállodát üzemeltető cég.

A Vienna Hotel International márka a világ egyik legnagyobb szállodaüzemeltetője, a kínai állami tulajdonú Jinjiang Group tulajdona, és a cégcsoport a közösségi médiában már reagált is a hajnani döntésre, azt írták, panaszt tettek a tartomány vezetésénél, nekik ugyanis 2022-ig mindenképp joguk van használni ezt a nevet.

A hajnani tisztviselők előírták azt is, milyen neveket kellene felvenniük az idegen városokról elnevezett hoteleknek, a javaslataik között szerepel a Korallpalota vagy a Császári Kert is, ugyanis szerintük a neveknek Kína birodalmi múltját kellene idézniük. (Financial Times)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.