Több tucatnyi élő pintyet csempészett volna New Yorkba hajcsavarókban egy férfi

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Vasárnap a New York-i JFK repülőtéren letartóztatták a guyanai Georgetownból érkező, 39 éves Francis Gurahoot, miután 34 élő pintyet találtak a kézipoggyáaszában, hajcsavarókba rejtve.

Fotó: AP

Az amerikai hatóságok szerint a guyanai pintyeket New Yorkban madárdalversenyekre adta volna el a férfi, ezeken a versenyeken az emberek fogadnak a legjobb hangú madárra. A feketepiacon példányonként 3000 dollárt, azaz kb. 870 ezer forintot is kaphatott volna a madarakért.

Nem ez az első eset, hogy a JFK reptéren hajcsavarókba rejtett guyanai pintyeket találnak, tavaly decemberben 70 madarat próbált így az Egyesült Államokba csempészni egy férfi. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.