Több tucatnyi élő pintyet csempészett volna New Yorkba hajcsavarókban egy férfi

Vasárnap a New York-i JFK repülőtéren letartóztatták a guyanai Georgetownból érkező, 39 éves Francis Gurahoot, miután 34 élő pintyet találtak a kézipoggyáaszában, hajcsavarókba rejtve.

Fotó: AP

Az amerikai hatóságok szerint a guyanai pintyeket New Yorkban madárdalversenyekre adta volna el a férfi, ezeken a versenyeken az emberek fogadnak a legjobb hangú madárra. A feketepiacon példányonként 3000 dollárt, azaz kb. 870 ezer forintot is kaphatott volna a madarakért.

Nem ez az első eset, hogy a JFK reptéren hajcsavarókba rejtett guyanai pintyeket találnak, tavaly decemberben 70 madarat próbált így az Egyesült Államokba csempészni egy férfi. (Guardian)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.