Több tucatnyi élő pintyet csempészett volna New Yorkba hajcsavarókban egy férfi

külföld
2019 június 19., 05:09
comments 54

Vasárnap a New York-i JFK repülőtéren letartóztatták a guyanai Georgetownból érkező, 39 éves Francis Gurahoot, miután 34 élő pintyet találtak a kézipoggyáaszában, hajcsavarókba rejtve.

photo_camera Fotó: AP

Az amerikai hatóságok szerint a guyanai pintyeket New Yorkban madárdalversenyekre adta volna el a férfi, ezeken a versenyeken az emberek fogadnak a legjobb hangú madárra. A feketepiacon példányonként 3000 dollárt, azaz kb. 870 ezer forintot is kaphatott volna a madarakért.

Nem ez az első eset, hogy a JFK reptéren hajcsavarókba rejtett guyanai pintyeket találnak, tavaly decemberben 70 madarat próbált így az Egyesült Államokba csempészni egy férfi. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.