Több tucatnyi élő pintyet csempészett volna New Yorkba hajcsavarókban egy férfi

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Vasárnap a New York-i JFK repülőtéren letartóztatták a guyanai Georgetownból érkező, 39 éves Francis Gurahoot, miután 34 élő pintyet találtak a kézipoggyáaszában, hajcsavarókba rejtve.

Fotó: AP

Az amerikai hatóságok szerint a guyanai pintyeket New Yorkban madárdalversenyekre adta volna el a férfi, ezeken a versenyeken az emberek fogadnak a legjobb hangú madárra. A feketepiacon példányonként 3000 dollárt, azaz kb. 870 ezer forintot is kaphatott volna a madarakért.

Nem ez az első eset, hogy a JFK reptéren hajcsavarókba rejtett guyanai pintyeket találnak, tavaly decemberben 70 madarat próbált így az Egyesült Államokba csempészni egy férfi. (Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.