Több tucatnyi élő pintyet csempészett volna New Yorkba hajcsavarókban egy férfi

Vasárnap a New York-i JFK repülőtéren letartóztatták a guyanai Georgetownból érkező, 39 éves Francis Gurahoot, miután 34 élő pintyet találtak a kézipoggyáaszában, hajcsavarókba rejtve.

Fotó: AP

Az amerikai hatóságok szerint a guyanai pintyeket New Yorkban madárdalversenyekre adta volna el a férfi, ezeken a versenyeken az emberek fogadnak a legjobb hangú madárra. A feketepiacon példányonként 3000 dollárt, azaz kb. 870 ezer forintot is kaphatott volna a madarakért.

Nem ez az első eset, hogy a JFK reptéren hajcsavarókba rejtett guyanai pintyeket találnak, tavaly decemberben 70 madarat próbált így az Egyesült Államokba csempészni egy férfi. (Guardian)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.