Irán lelőtt egy amerikai drónt a Hormuzi-szoros felett

Nemzetközi légtérben, minden előzmény és indok nélkül lőtte le egy iráni rakéta az amerikai haditengerészet egyik felderítő drónját a Hormuzi-szoros felett, közölte a térségben zajló műveleteket irányító főparancsnokság csütörtökön. Teherán szerint a dél-iráni Hormuzgán tartomány fölött lőtték ki az RQ-4A Global Hawk típusú eszközt. A Forradalmi Gárda parancsnoka szerint az akció Washingtonnak szánt világos üzenet volt. 

"Irán nagyon nagy hibát követett el," kommentálta az esetet az amerikai elnök. Sajtóhírek szerint Donald Trump csütörtök délelőttre válságértekezletet hívott össze az egyre feszültebb iráni helyzet miatt. (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.