Irán lelőtt egy amerikai drónt a Hormuzi-szoros felett

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Nemzetközi légtérben, minden előzmény és indok nélkül lőtte le egy iráni rakéta az amerikai haditengerészet egyik felderítő drónját a Hormuzi-szoros felett, közölte a térségben zajló műveleteket irányító főparancsnokság csütörtökön. Teherán szerint a dél-iráni Hormuzgán tartomány fölött lőtték ki az RQ-4A Global Hawk típusú eszközt. A Forradalmi Gárda parancsnoka szerint az akció Washingtonnak szánt világos üzenet volt. 

"Irán nagyon nagy hibát követett el," kommentálta az esetet az amerikai elnök. Sajtóhírek szerint Donald Trump csütörtök délelőttre válságértekezletet hívott össze az egyre feszültebb iráni helyzet miatt. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.