15 évet kaptak a 18 éves nőt megerőszakoló „falka” tagjai Spanyolországban

Tbg
külföld
2019 június 21., 19:11
comments 220

Óriási felháborodást keltett Spanyolországban, aztán világszerte is, amikor tavaly decemberben ítéletet hirdetett egy spanyol bíróság egy csoport nemi erőszak ügyében, amely 2016-ban történt a pamplonai bikafuttátáson.

Öt férfi megerőszakolt egy 18 éves nőt, ám a másodfokon eljáró bíróság csak szexuális zaklatás miatt ítélte el őket, a csoportos nemi erőszakot nem találta megalapozottnak.

Már a tavalyi tárgyalásokat is óriási érdeklődés követte, a védelem ugyanis egészen arcátlan trükkökhöz folyamodott, hogy a bíróval elhittesse, a lány beleegyezett a szexbe: a férfiak mobillal készítettek felvételeket, amiken az látszott, hogy a nő nem védekezik. Ez azonban nem beleegyezés volt, egyszerűen sokkot kapott a félelemtől.

A banda a „falka” (Wolf Pack) nevet használta, a csoport a Whatsapp nevű alkalmazáson kommunikált.

A spanyol legfelsőbb bíróság ezúttal kimondta a csoport nemi erőszak tényállását is, így 15 év letöltendőt kaptak. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.