15 évet kaptak a 18 éves nőt megerőszakoló „falka” tagjai Spanyolországban

Óriási felháborodást keltett Spanyolországban, aztán világszerte is, amikor tavaly decemberben ítéletet hirdetett egy spanyol bíróság egy csoport nemi erőszak ügyében, amely 2016-ban történt a pamplonai bikafuttátáson.

Öt férfi megerőszakolt egy 18 éves nőt, ám a másodfokon eljáró bíróság csak szexuális zaklatás miatt ítélte el őket, a csoportos nemi erőszakot nem találta megalapozottnak.

Már a tavalyi tárgyalásokat is óriási érdeklődés követte, a védelem ugyanis egészen arcátlan trükkökhöz folyamodott, hogy a bíróval elhittesse, a lány beleegyezett a szexbe: a férfiak mobillal készítettek felvételeket, amiken az látszott, hogy a nő nem védekezik. Ez azonban nem beleegyezés volt, egyszerűen sokkot kapott a félelemtől.

A banda a „falka” (Wolf Pack) nevet használta, a csoport a Whatsapp nevű alkalmazáson kommunikált.

A spanyol legfelsőbb bíróság ezúttal kimondta a csoport nemi erőszak tényállását is, így 15 év letöltendőt kaptak. (CNN)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.