A 70 éves nő meg akarta kenni a tűzoltót 100 ezer forinttal, de az nem vette észre a borítékot, és továbbküldte

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Amilyen szárazon indul ez a sztori, olyan színes lesz a végére:

Egy 70 éves nő ügyfél volt az építésügyi hatóságnál ügyfél egy fennmaradási és használatbavételi engedélyezési eljárásban. Mivel a hatósági előírásoknak határidőben nem tett eleget, ezért nem kapta meg a szükséges hozzájárulást a szakhatóságtól - számol be róla az ügyészség.

A nő ezért még 2017-ben bebattyogott a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Észak-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltségére a III. kerületi, Vihar utcába, és ott arra kérte a kérelmet átvevő osztályvezető tűzoltó őrnagyot, hogy vizsgálja meg, továbbra is van-e hatásköre az tűzvédelmi szakhatóságnak az eljárásra, mert ha nem, akkor az építésügyi hatóság megadná az engedélyt. Be is adta a kérelmét, amely a hozzájárulás megadására vagy az eljárás hatáskör hiányában való megszüntetésére irányult.

A nő a kérelmet megtoldotta egy kis ösztönzéssel is: a tűzoltónak átadott iratgyűjtőben elhelyezett egy borítékot is 100 000 forinttal. Igen ám, de a tűzoltó őrnagy a kérelmet és a készpénzt tartalmazó iratgyűjtőt fogta, és behelyezte az érkeztetésre váró beadványok közé. A tartalmát nem vizsgálta, vagyis a pénzről nem tudott.

A borítékban lévő készpénzt a vádlott beadványának iktatása során észlelték, a kirendeltség-vezető pedig feljelentést tett. A Fővárosi Főügyészség a nővel szemben hivatali vesztegetés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, amely bűncselekményt a törvény három évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.