A 70 éves nő meg akarta kenni a tűzoltót 100 ezer forinttal, de az nem vette észre a borítékot, és továbbküldte

2019 június 21., péntek 5:52
133

Amilyen szárazon indul ez a sztori, olyan színes lesz a végére:

Egy 70 éves nő ügyfél volt az építésügyi hatóságnál ügyfél egy fennmaradási és használatbavételi engedélyezési eljárásban. Mivel a hatósági előírásoknak határidőben nem tett eleget, ezért nem kapta meg a szükséges hozzájárulást a szakhatóságtól - számol be róla az ügyészség.

A nő ezért még 2017-ben bebattyogott a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Észak-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltségére a III. kerületi, Vihar utcába, és ott arra kérte a kérelmet átvevő osztályvezető tűzoltó őrnagyot, hogy vizsgálja meg, továbbra is van-e hatásköre az tűzvédelmi szakhatóságnak az eljárásra, mert ha nem, akkor az építésügyi hatóság megadná az engedélyt. Be is adta a kérelmét, amely a hozzájárulás megadására vagy az eljárás hatáskör hiányában való megszüntetésére irányult.

A nő a kérelmet megtoldotta egy kis ösztönzéssel is: a tűzoltónak átadott iratgyűjtőben elhelyezett egy borítékot is 100 000 forinttal. Igen ám, de a tűzoltó őrnagy a kérelmet és a készpénzt tartalmazó iratgyűjtőt fogta, és behelyezte az érkeztetésre váró beadványok közé. A tartalmát nem vizsgálta, vagyis a pénzről nem tudott.

A borítékban lévő készpénzt a vádlott beadványának iktatása során észlelték, a kirendeltség-vezető pedig feljelentést tett. A Fővárosi Főügyészség a nővel szemben hivatali vesztegetés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, amely bűncselekményt a törvény három évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni.