Megostromolták a parlamentet a grúz tüntetők, több tucatnyian megsérültek

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Több tízezres tüntetés alakult ki csütörtök este a grúz parlament épülete előtt. A tüntetőket az dühítette fel, hogy parlamentben éppen különleges ülés zajlott, amin az ortodox keresztény országok országgyűlési képviselői is részt vettek, ezen pedig felszólalt Szergej Gavrilov grúz származású orosz politikus. Ráadásul oroszul, és a házelnöki pulpitusról. Oroszország és Grúzia (Georgia) között feszült a viszony, az orosz csapatok 2008-ban megszállták az ország két tartományát, amelyet független államként ismertek el.

Csütörtök éjszaka a grúz tüntetők megpróbáltak behatolni a parlament épületébe, összecsaptak a rendőrséggel, amely könnygázzal, gumilövedékkel és vízágyúkkal próbálta megállítani a tömeget. Az összecsapás során 39 rendőr és 30 civil sérült meg.

Fotó: Davit Kachkachishvili/Anadolu Agency

A tüntetők az összecsapások során pajzsokat és testpáncélokat zsákmányoltak a rendőröktől, egy ponton pedig egy sérült rendőrt maguk a tüntetők vittek kórházba.

Fotó: Davit Kachkachishvili/Anadolu Agency

 Az összecsapások csak hajnalra enyhültek, a rendőrök körbezárták a parlamentet. (Guardian)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.