Putyin megtiltotta az orosz légitársaságoknak, hogy Georgiába repüljenek

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Vlagyimir Putyin orosz elnök egy pénteki rendeletében ideiglenesen megtiltotta az orosz légitársaságoknak, hogy utasokat szállítsanak Georgiába (az egykori Grúziába). A július 8-tól hatályba lépő dekrétum aláírásáról a Kreml sajtószolgálata számolt be.

„Az orosz légitársaságoknak 2019. július 8-tól ideiglenesen tilos légi utasszállítást (beleértve a kereskedelmi célút) végrehajtani az Oroszországi Föderáció területéről Georgiába” - áll a dokumentumban. 

Ezenkívül az utazásszervezőknek és az utazási irodáknak ajánlatos „a tilalom időtartama alatt (...) tartózkodni az olyan turisztikai termékek értékesítésétől, amelyek az Oroszoszági Föderáció területéről Georgiába irányuló utazást kínálnak”.

Az orosz államfő egyúttal utasította a kormányt, hozzon intézkedéseket a jelenleg Georgia területén tartózkodó orosz állampolgárok visszatérése érdekében.

A közlemény szerint a Putyin által pénteken aláírt dekrétum célja az Oroszországot nemzetbiztonságának és az orosz állampolgárok védelmének szavatolása a bűncselekményekkel és egyéb jogellenes lépésekkel szemben.

Georgiában csütörtök éjszaka a parlament épületénél erőszakos tüntetés tört ki, amelyet az váltott ki, hogy az orosz parlament egyik képviselője elnökölt a törvényhozás épületében tartott, ortodox vallású képviselők részvételével rendezett nemzetközi tanácskozáson. 

A történtek miatt lemondott pénteken Irakli Kobahidze, a georgiai parlament házelnöke, valamint a közgyűlést szervező Zakarija Kucnasvili georgiai kormánypárti képviselő. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.