Tiborcz István pert indít Karácsony Gergely ellen a „Tiborcz-adó” miatt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Mivel nem közszereplő, ezért pert indít Tiborcz István, Orbán Vikor kormányfő veje Karácsony Gergely ellen, amiért a zuglói polgármester Tiborcz-adót vezetne be, írta meg az Index.

Az Index felhívta Tiborcz Istvánt, aki általában nem szeret nyilatkozni a nem baráti sajtónak, de most kivételt tett: „Az Index elérte Tiborcz Istvánt, aki kizárólag erről az ügyről akart nyilatkozni.”

Tiborcz úgy látja, - miután a Kúria is kimondta róla, hogy nem közszereplő - nem köteles eltűrni, hogy politikai céllal felhasználják a nevét, ezért peres eljárást kezdeményez. Szerinte, ha jó ötlet a Tiborcz-adó, akkor ő a zuglói parkolási anomáliák után Karácsony-csomagnak nevezné át a parkolási büntetéseket, amelyeket a köznyelv Mikulás-csomagnak nevez.

„... ha Karácsony Gergely jó ötletnek tartja, hogy különböző adókat személyekről nevezzen el, akkor javaslom, hogy a zuglói transzparens és problémamentes parkolási rendszer dicséretére a zuglói Mikulás-csomagokat nevezze át Karácsony-csomagokra” - idézi a lap Tiborczot, aki azután lett meghatározó vállalkozója a magyar gazdaságnak, hogy apósa miniszterelnök lett, és cégei önkormányzati segítséggel jutottak komoly megbízásokhoz.

Karácsony Gergely, az MSZP-P poglgármestere szerdán egy vitán jelentette ki, hogy "a félmilliárd forint értékű (főleg Fidesz-közeli) ingatlanokra vetne ki különadót, az ebből befolyt pénzt pedig bérlakások építésére és felújítására költené". Ez az adó lenne a Tiborcz-adó. (Index)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.