Tiborcz István pert indít Karácsony Gergely ellen a „Tiborcz-adó” miatt

Mivel nem közszereplő, ezért pert indít Tiborcz István, Orbán Vikor kormányfő veje Karácsony Gergely ellen, amiért a zuglói polgármester Tiborcz-adót vezetne be, írta meg az Index.

Az Index felhívta Tiborcz Istvánt, aki általában nem szeret nyilatkozni a nem baráti sajtónak, de most kivételt tett: „Az Index elérte Tiborcz Istvánt, aki kizárólag erről az ügyről akart nyilatkozni.”

Tiborcz úgy látja, - miután a Kúria is kimondta róla, hogy nem közszereplő - nem köteles eltűrni, hogy politikai céllal felhasználják a nevét, ezért peres eljárást kezdeményez. Szerinte, ha jó ötlet a Tiborcz-adó, akkor ő a zuglói parkolási anomáliák után Karácsony-csomagnak nevezné át a parkolási büntetéseket, amelyeket a köznyelv Mikulás-csomagnak nevez.

„... ha Karácsony Gergely jó ötletnek tartja, hogy különböző adókat személyekről nevezzen el, akkor javaslom, hogy a zuglói transzparens és problémamentes parkolási rendszer dicséretére a zuglói Mikulás-csomagokat nevezze át Karácsony-csomagokra” - idézi a lap Tiborczot, aki azután lett meghatározó vállalkozója a magyar gazdaságnak, hogy apósa miniszterelnök lett, és cégei önkormányzati segítséggel jutottak komoly megbízásokhoz.

Karácsony Gergely, az MSZP-P poglgármestere szerdán egy vitán jelentette ki, hogy "a félmilliárd forint értékű (főleg Fidesz-közeli) ingatlanokra vetne ki különadót, az ebből befolyt pénzt pedig bérlakások építésére és felújítására költené". Ez az adó lenne a Tiborcz-adó. (Index)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.