Tiborcz István pert indít Karácsony Gergely ellen a „Tiborcz-adó” miatt

2019 június 21., péntek 14:39
481

Mivel nem közszereplő, ezért pert indít Tiborcz István, Orbán Vikor kormányfő veje Karácsony Gergely ellen, amiért a zuglói polgármester Tiborcz-adót vezetne be, írta meg az Index.

Az Index felhívta Tiborcz Istvánt, aki általában nem szeret nyilatkozni a nem baráti sajtónak, de most kivételt tett: „Az Index elérte Tiborcz Istvánt, aki kizárólag erről az ügyről akart nyilatkozni.”

Tiborcz úgy látja, - miután a Kúria is kimondta róla, hogy nem közszereplő - nem köteles eltűrni, hogy politikai céllal felhasználják a nevét, ezért peres eljárást kezdeményez. Szerinte, ha jó ötlet a Tiborcz-adó, akkor ő a zuglói parkolási anomáliák után Karácsony-csomagnak nevezné át a parkolási büntetéseket, amelyeket a köznyelv Mikulás-csomagnak nevez.

„... ha Karácsony Gergely jó ötletnek tartja, hogy különböző adókat személyekről nevezzen el, akkor javaslom, hogy a zuglói transzparens és problémamentes parkolási rendszer dicséretére a zuglói Mikulás-csomagokat nevezze át Karácsony-csomagokra” - idézi a lap Tiborczot, aki azután lett meghatározó vállalkozója a magyar gazdaságnak, hogy apósa miniszterelnök lett, és cégei önkormányzati segítséggel jutottak komoly megbízásokhoz.

Karácsony Gergely, az MSZP-P poglgármestere szerdán egy vitán jelentette ki, hogy "a félmilliárd forint értékű (főleg Fidesz-közeli) ingatlanokra vetne ki különadót, az ebből befolyt pénzt pedig bérlakások építésére és felújítására költené". Ez az adó lenne a Tiborcz-adó. (Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt