Tiborcz István pert indít Karácsony Gergely ellen a „Tiborcz-adó” miatt

Tbg
POLITIKA
2019 június 21., 14:39
comments 478

Mivel nem közszereplő, ezért pert indít Tiborcz István, Orbán Vikor kormányfő veje Karácsony Gergely ellen, amiért a zuglói polgármester Tiborcz-adót vezetne be, írta meg az Index.

Az Index felhívta Tiborcz Istvánt, aki általában nem szeret nyilatkozni a nem baráti sajtónak, de most kivételt tett: „Az Index elérte Tiborcz Istvánt, aki kizárólag erről az ügyről akart nyilatkozni.”

Tiborcz úgy látja, - miután a Kúria is kimondta róla, hogy nem közszereplő - nem köteles eltűrni, hogy politikai céllal felhasználják a nevét, ezért peres eljárást kezdeményez. Szerinte, ha jó ötlet a Tiborcz-adó, akkor ő a zuglói parkolási anomáliák után Karácsony-csomagnak nevezné át a parkolási büntetéseket, amelyeket a köznyelv Mikulás-csomagnak nevez.

„... ha Karácsony Gergely jó ötletnek tartja, hogy különböző adókat személyekről nevezzen el, akkor javaslom, hogy a zuglói transzparens és problémamentes parkolási rendszer dicséretére a zuglói Mikulás-csomagokat nevezze át Karácsony-csomagokra” - idézi a lap Tiborczot, aki azután lett meghatározó vállalkozója a magyar gazdaságnak, hogy apósa miniszterelnök lett, és cégei önkormányzati segítséggel jutottak komoly megbízásokhoz.

Karácsony Gergely, az MSZP-P poglgármestere szerdán egy vitán jelentette ki, hogy "a félmilliárd forint értékű (főleg Fidesz-közeli) ingatlanokra vetne ki különadót, az ebből befolyt pénzt pedig bérlakások építésére és felújítására költené". Ez az adó lenne a Tiborcz-adó. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.