A Facebook elmondta, miért törölte magyar fiókok ezreit, és pont az történt, amire gondoltál

internetek
2019 június 22., 11:14
comments 248

Többezer magyar felhasználót törölt le érdemleges indoklás nélkül a Facebook a hét elején, és napokig vártak, mire a hvg.hu-nak megírták, miért. Az ügyintézők még pénteken is olyan válaszokat adtak a felhasználóknak, hogy „biztonsági okoknál fogva sajnos nem adhatunk további tájékoztatást arról, miért tiltottuk le a fiókodat. A döntés végleges."

Szombat hajnalra azonban a fiókokat visszaállították – írta a Facebook szóvivője. Vizsgálatuk szerint a tiltási hullámban érintett fiókok a közösségi irányelveknek nem megfelelő tartalmat osztottak meg, de mostanra kiderült, hogy mint oly sokszor, az algoritmus nem értette, amit olvas. A felhasználók egy része ugyanis nem népszerűsíteni akarta a problémás tartalmat, hanem pont a károsságára akarta felhívni a figyelmet. Ezeket a félreértett felhasználókat kapcsolták vissza.

Azt továbbra sem árulják el, mi az a bizonyos tartalom.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.