A Facebook elmondta, miért törölte magyar fiókok ezreit, és pont az történt, amire gondoltál

Többezer magyar felhasználót törölt le érdemleges indoklás nélkül a Facebook a hét elején, és napokig vártak, mire a hvg.hu-nak megírták, miért. Az ügyintézők még pénteken is olyan válaszokat adtak a felhasználóknak, hogy „biztonsági okoknál fogva sajnos nem adhatunk további tájékoztatást arról, miért tiltottuk le a fiókodat. A döntés végleges."

Szombat hajnalra azonban a fiókokat visszaállították – írta a Facebook szóvivője. Vizsgálatuk szerint a tiltási hullámban érintett fiókok a közösségi irányelveknek nem megfelelő tartalmat osztottak meg, de mostanra kiderült, hogy mint oly sokszor, az algoritmus nem értette, amit olvas. A felhasználók egy része ugyanis nem népszerűsíteni akarta a problémás tartalmat, hanem pont a károsságára akarta felhívni a figyelmet. Ezeket a félreértett felhasználókat kapcsolták vissza. 

Azt továbbra sem árulják el, mi az a bizonyos tartalom.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.