Számoljanak azzal, hogy ma eláznak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Zivatarok miatt az egész országban, felhőszakadások miatt pedig az ország nyugati-délnyugati részében adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra.

Hogy mikor kell nagy esőkre számítani, azt pontosabban nem tudta meghatározni a meteorológia. Az előrejelzésük szerint szórványosan várhatóak zivatarok, ami az ő nyelvükön azt jelenti, hogy egy adott pontban 30-40 százalékos a valószínűsége ennek. Cserébe bármely napszakban bekövetkezhetnek, és több hullámban is követhetik egymást.

A zivatarokat általában felhőszakadás, vagyis rövid időn belül lezúduló 30-50 mm csapadék, néhol átmeneti viharos, 50-65 km/h-ás szél kísérheti.

Délelőtt ennek hála még viszonylag enyhe marad az idő, a viharosabb, nyugati országrészben 18-20, keleten 24-26 fok között alakul majd a hőmérséklet. Délutánra nyugaton kellemes tavaszias 24-26 fok, keleten az évszaknak megfelelő 28-29 fok várható.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.