Betyárnak öltözve izzított a gazdagok ellen a köztévén a fideszes képviselő

kultúra
2019 június 24., 10:19
comments 325

Idén is megvolt az Alföldi Betyárétel Főző Fesztivál Kétpón. Ennek a rendezvénynek az atyaúristene Boldog István fideszes képviselő, így aztán elvárható kötelező minimum volt a köztévé többszöri bejelentkezése a helyszínről.

Boldog István betyárjelmezbe bújva olyan hosszú interjút adott a köztévé hírcsatornájának, hogy abban minden üzenet elhangzott többször is. Így például, hogy a betyárokat azért szeretik az emberek, mert raboltak ugyan, de a gazdagoktól, a szegényeket pedig pártolták.

link Forrás

Az alföldi Robin Hoodok legendája szépen egybecseng Karácsony Gergely ötletével a Tiborcz-adóról, csak sokkal látványosabb, ha betyárok mennek behajtani a pénzt. Hogy a TOP 100 leggazdagabb magyar listáján lévők kifosztását a legtetején kezdik-e a betyárok, vagy a 100. helytől indulnak, és jutnak el Felcsútig, arról nem beszélt Boldog.

A gazdagok sarcolása egyelőre nem tűnik a Fidesz hivatalos programjának, legalábbis a köztévé beszámolójában Boldogról nem derült ki, hogy a párt országgyűlési képviselője, csak mint fő szervező jelent meg:

Boldogot ezúttal nem húzták deresre és ostorozták meg, mint két éve, és félmeztelen emberek sem bukkantak fel a kétpói képeken, mert azokat nem igazán kedveli a képviselő. A maga részéről a parlamentben már követelte, hogy a közmédia játszhatna több nemzeti rockot, „egy kis Romantikus Erőszakot, Kárpátiát, Ismerős Arcokat, Szkítiát, nagyon jó lenne, de nem én határozom meg szerencsére, hanem a szakemberek, hogy mit adnak a televízióban”. A rendezvényen erre nem lehetett panasz: 

link Forrás

A megosztott remlákanyagról nem derült ki, hogy kik támogatják a háromnapos, a látogatók számára ingyenes, számos fellépőt megfizető fesztivált. Próbáltuk megtudni a kétpói polgármestertől, Keresztes Péter Páltól, akit szabadsága alatt sikerült elérnünk, készségesen elárulta volna, kik a támogatók, de nem kezdett bele, nehogy véletlenül kihagyjon valakit. Azt javasolta, nézzük meg a plakát másik oldalán, de sajnos nem találtunk ilyet sehol. Írtunk a polgármesteri hivatalnak is, de nem kaptunk választ. 

Sajnos ezen a videón sem találtuk meg, kik a bőkező támogatók:

link Forrás

A fesztivál helyszínének, a Történelmi Magyarország Emlékpark infrastrukturális fejlesztésére mindenesetre uniós pályázaton 120 milliós támogatást nyert el Kétpó, az indoklásban hangsúlyosan szerepelt a Betyárétel Főző Fesztivál. A parkról magról ezt írták:

„A kialakított emlékpark, amely a Trianon előtti Magyarországnak és a honfoglalásnak állít emléket nagyszerű keretet ad akár nagyobb létszámú programok megvalósításának is. A területen megépítésre került egy Székely és egy Kun kapu, a »nagy« Magyarország határait jelképező burkolt sétány. A keleti bejárati sétálóút mellett a honfoglaló magyarokat (a hét vezért valamint Árpádot és Attilát) ábrázoló fa szobrok kaptak helyet.

Ebbe az igen szép környezetbe kerülne megépítésre, illetve kerülne beszerzésre

  • egy szabadtéri mobil színpad,
  • a sétálóutat és a kettős keresztet megvilágító térvilágítás
  • a park területét ellátó áramcsatlakozási lehetőség
  • a parkhoz kapcsolódó a látogatókat kiszolgáló szociális blokk
  • 6 db kazah jurta.”

Volt még egy másik uniós pályázat is, Együtt a térség összetartásáért a címe, 50 millió forintot nyertek el rá. Ebben nincs megemlítve a fesztivál, de van egy ilyen rész: „A helyi hagyományok, kulturális értékek és tudományos ismeretanyag átadását szolgáló oktatási-nevelési és ismeretterjesztő, szórakoztató programok nagy arányban fognak megjelenni a program során. A hagyományok ápolására és továbbadására egyre nagyobb a szükség, hisz a fiatalabb korosztályt inkább érdekli a jövő mint a múlt, de mint tudjuk, a múltunk nélkül nincs jövőnk.”

Az biztos, hogy a Humán kapacitások fejlesztése Mezőtúr térségében tábla megjelent a fesztiválon, a kétpói Nagy-Magyarország zászló mellett.

link Forrás

De senki nem tartotta fontosnak, hogy a színpadon kint legyen a molinója. A rendezvényen mindenesetre a Betyársereg is képviseltette magát:

link Forrás

A fesztivál természetesen Boldog szerint többről szól, mint a betyárokról. Arról, ki fogja vezetni a Kárpát-medencét a következő 1000 évben is. 

link Forrás

A teljes riport itt nézhető meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.