Egyetlen egy embernek sikerült visszalépnie az internetre Szudánban

Abdel-Adheem Hasszán szudáni ügyvéd a BBC-nek azt mondta, miután beperelte a Zain Sudan nevű távközlési cég operátaroait, háromhetes szünet után visszaállt nála az internet. Igaz, az egész országban csak nála. 

Szudánban azután kapcsolták le az internetet, hogy a biztonsági erők erőszakkal oszlattak fel egy tüntetést a fővárosban, Khartoumban. A tüntetők a katonai kormányzás végét követelték, ami az Omar al-Bashir elleni áprilisi puccs óta tart.

Hasszán szerint most ő az egyetlen civil az országban, aki problémamentesen fel tud lépni az internetre. Azt mondta, kedden visszamegy a bíróságra, hogy a többi szudáninak is megszerezze a jogot. A telekomcég operátorai nem tudtak írásos utasítást mutatni neki az internet lekapcsolásáról, amikor ezt kérte.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.