Egyetlen egy embernek sikerült visszalépnie az internetre Szudánban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Abdel-Adheem Hasszán szudáni ügyvéd a BBC-nek azt mondta, miután beperelte a Zain Sudan nevű távközlési cég operátaroait, háromhetes szünet után visszaállt nála az internet. Igaz, az egész országban csak nála. 

Szudánban azután kapcsolták le az internetet, hogy a biztonsági erők erőszakkal oszlattak fel egy tüntetést a fővárosban, Khartoumban. A tüntetők a katonai kormányzás végét követelték, ami az Omar al-Bashir elleni áprilisi puccs óta tart.

Hasszán szerint most ő az egyetlen civil az országban, aki problémamentesen fel tud lépni az internetre. Azt mondta, kedden visszamegy a bíróságra, hogy a többi szudáninak is megszerezze a jogot. A telekomcég operátorai nem tudtak írásos utasítást mutatni neki az internet lekapcsolásáról, amikor ezt kérte.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.