Az amerikai katonai hírszerzés szerint Kim Dzsongunnak eszében sincs feladni atomfegyvereit

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Kim Dzsongun észak-koreai diktátor "nem áll készen országa atomfegyver-mentesítésére" - jelentette ki a Fox Newsnak adott interjújában Robert Ashley altábornagy, az amerikai katonai hírszerzés (DIA) igazgatója.

Az amerikai-észak-koreai tárgyalások kulcskérdése az atomfegyverek sorsa. Az atommentesség fogalmát azonban eltérően értelmezik a felek. Míg az Egyesült Államok a Koreai-félsziget atommentessége alatt azt érti, hogy Észak-Korea szerelje le atomfegyvereit. Észak-Korea viszont a félsziget atomfegyver-mentessége alatt azt érti, hogy az Egyesült Államok se garantálja Atomfegyverekkel Dél-Korea biztonságát. Az amerikaiak ugyan 1991-ben kivonták atomfegyvereiket Dél-Koreából, de képesek atomcsapást mérni Észak-Koreára.

Ashley altábornagy szerint a hírszerző közösség birtokába került információk alapján Kim Dzsongun "egyáltalán nem készíti elő" az atomfegyverei leszerelését. Ez észak-koreai szempontból logikus is. Ők egzisztenciális fenyegetésként élik meg, hogy az Egyesült Államok képes elpusztítani az országukat, az atomfegyvert afféle garanciának tartják ennek elkerülésére. (Via MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.