Erdogan nem sértődött meg és nem vádolja a népet

külföld
2019 június 25., 15:08
comments 66

A török kormánypárt "nem hagyhatja figyelmen kívül a nép üzenetét" a vasárnapi isztambuli főpolgármester-választáson elért ellenzéki győzelem után - jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török elnök kedden, a hatalmon lévő Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) parlamenti frakcióülésén. A szavazás óta tartott első nyilvános beszédében Erdogan hangsúlyozta, hogy az AKP "nem dughatja homokba a fejét".

photo_camera Fotó: MURAT KAYNAK/Anadolu Agency

Erdogan felszólalásában ismét gratulált a fő ellenzéki tömörülés, a kemalista Köztársasági Néppárt (CHP) színeiben induló Ekrem Imamoglunak, aki a nem hivatalos végeredmény értelmében 54,21 százalékkal, a korábbinál jóval nagyobb arányban győzött a vasárnap megismételt isztambuli főpolgármester-választáson. A török elnök nyomatékosította, hogy tiszteletben tartja az isztambuliak döntését, és reményét fejezte ki, hogy az a város és az ország javára válik.

Imamoglu már március végén is nyert az isztambuli választáson, de akkor az AKP tiltakozásának hatására (és alighanem egyenesen Erdogan döntésére) új szavazást írtak ki. Mint az elemzők többsége írta az elmúlt napokban, a török államfő komoly stratégiai hibát követett el ezzel a döntésével. A választás hátteréről hétfőn részletesen írtunk

Erdogan beszédében felhívta a figyelmet: a kormánypárt - politikai gondolkodásával összhangban - nem sértődik meg, nem vádolja a népet. "Pont ellenkezőleg, megvizsgáljuk, hogy miért nem tudtuk megértetni magunkat az emberekkel" - fogalmazott a török elnök. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.