Karácsony kézbesítette Tiborcznak a Tiborcz-adó csekkjét

2019 június 25., kedd 10:55
190

"Itt az ideje, hogy a budapestiek megtörjék azt a tabut, hogy nem lehet őszintén beszélni arról, hogy nagyon sok ember Magyarországon és Budapesten méltatlanul, a közpénz ellopásából meggazdadogott," mondta Karácsony Gergely kedd délben Tiborcz István virányosi házának kapuja előtt. 

"Meg kell törnünk azt a tabut, hogy erről nem lehet beszélni és azt is, hogy ez ellen nem lehet semmit tenni, hogy igazságot adjunk a budapestieknek,"

tette hozzá. Szerinte az elmúlt kilenc évben a fővárosiak élete egyre nehezebb lett, míg egy szűk elit tolakodó módon meggazdagodott. Ezért javasolta a Tiborcz-adó bevezetését, ami nem jelenti azt, hogy „egyszer büntetőeljárás keretében ne vizsgálnák ezeket a vagyongyarapodásokat”. 

Karácsony ezután kézbesítette a csekket névadójának olyan módon, hogy a szocialista Kunhalmi Ágnessel Tiborczék kapujára drótozta azt.

Fotó: botost/444.hu

Karácsony az ellenzéki előválasztás ígéretei között dobta be a Tiborcz-adót. Elképzelése szerint ezt minden félmilliárd forintot meghaladó értékű fővárosi ingatlanra kivetné, az ebből befolyó összeget pedig bérlakásépítésre és -felújításra fordítaná. Többször kijelentette, hogy 

"a Tiborcz-adó a bejövő forrás miatt is kell, meg az emberek igazságérzetéért is. Ez nem ingatlanadó, hanem a felső egy százalék adója." 

Tudja, hogy nemcsak fideszeseket érintene, de a többiek szerinte "nem dőlnek a kardjukba attól, hogy kicsit többet kérnek tőlük a közösség érdekében." 

A Tiborcz-adó bejelentése után Tiborcz István közölte: beperli a zuglói polgármestert. A miniszterelnök veje az Indexnek azt mondta, hogy „ha Karácsony Gergely jó ötletnek tartja, hogy különböző adókat személyekről nevezzen el, akkor javaslom, hogy a zuglói transzparens és problémamentes parkolási rendszer dicséretére a zuglói Mikulás-csomagokat nevezze át Karácsony-csomagokra.” 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt