Nem volt nehéz megtalálni, miután vérző kézzel ment betörni

bűnügy
2019 június 25., 10:42
comments 23

Sok év börtön után nem sokat törődött a munkavédelmi előírásokkal az az ócsai férfi, aki tavaly nyári szabadulása után munkahely és jövedelem híján úgy döntött, betörésekből fog megélni. 

2018 szeptembere és novembere között Budapest XVIII. kerületében és Ócsán négy családi házba tört be az ablakok üvegének betörésével vagy a bejárati ajtót berúgtásával. De ez mégsem olyan egyszerű, mint elsőre hangzik:

  • Csakhogy az egyik ház ablakának betörése során megvágta a kezét, ami vérezni kezdett. 
  • Pár nap elteltével ismét betört egy házba, ahol még mindig vérzett a keze.
  • A harmadik ház betörésekor pedig elhagyta a sebtapaszát.

 Mindhárom helyen DNS nyomokat hagyott, így a genetikai szakvéleménnyel lehetett azonosítani őt.

A házak lakóitól 20 ezer forinttól 200 ezer forintig terjedő összegű pénzt, mobiltelefont lopott. Több helyen hiába kereste, nem találta meg a széfekbe rejtett ékszereket és több millió forint készpénzt.

A Dabasi Járási Ügyészség jelentős értékre üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének kísérletével és más bűncselekménnyel vádolja a férfit. Az ügyészség fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádlottal szemben, aki letartóztatásban várja a tárgyalást. (Ügyészség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.