Nem volt nehéz megtalálni, miután vérző kézzel ment betörni

Sok év börtön után nem sokat törődött a munkavédelmi előírásokkal az az ócsai férfi, aki tavaly nyári szabadulása után munkahely és jövedelem híján úgy döntött, betörésekből fog megélni. 

2018 szeptembere és novembere között Budapest XVIII. kerületében és Ócsán négy családi házba tört be az ablakok üvegének betörésével vagy a bejárati ajtót berúgtásával. De ez mégsem olyan egyszerű, mint elsőre hangzik:

  • Csakhogy az egyik ház ablakának betörése során megvágta a kezét, ami vérezni kezdett. 
  • Pár nap elteltével ismét betört egy házba, ahol még mindig vérzett a keze.
  • A harmadik ház betörésekor pedig elhagyta a sebtapaszát.

 Mindhárom helyen DNS nyomokat hagyott, így a genetikai szakvéleménnyel lehetett azonosítani őt.

A házak lakóitól 20 ezer forinttól 200 ezer forintig terjedő összegű pénzt, mobiltelefont lopott. Több helyen hiába kereste, nem találta meg a széfekbe rejtett ékszereket és több millió forint készpénzt.

A Dabasi Járási Ügyészség jelentős értékre üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének kísérletével és más bűncselekménnyel vádolja a férfit. Az ügyészség fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádlottal szemben, aki letartóztatásban várja a tárgyalást. (Ügyészség)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.