A Magyar Nemzet szerint már az áruházak is szeretnének hamarabb bezárni vasárnap esténként

2019 június 26., szerda 3:34
127

A kormányzati médiabirodalom országos napilapja, a Magyar Nemzet azt írja, hogy A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán a munkaadói oldal, azaz az Áfeosz-COOP Szövetség, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége, továbbá a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége egyhangúlag támogatták azt a munkavállalói oldalról nemrégiben felvetett javaslatot, amely szerint a kiskereskedők a jövőben önszabályozó módon korlátoznák esti nyitvatartásukat vasárnaponként.

A lap szerint erről hamarosan egyeztetések kezdődnek a magyar és külföldi áruházláncokkal és az önálló kisboltok szervezeteivel.

A dologban a szakszervezetek is együttműködnek, ők eredetileg a munkaerőhiány orvoslására vetették fel, hogy vasárnap este hamarabb zárhatnának az áruházak és a kisboltok.

A tervezettel kapcsolatban beérkező javaslatokat a Lánczi Tamás vezette XXI. Század Intézet összesíti majd. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt