Elborzadva posztolt egy Mekiben alvó hajléktalanról, megváltoztatta az életét

Kedves kis történetről számolt be Georgia állam Fayetteville városából helyi közösségi média posztokra hivatkozva a BBC. 

Történt, hogy egy helyi nő elborzadva posztolt egy helyi Facebook-csoportba, hogy a belvárosi McDonald's-ban valaki fényes nappal alszik az egyik ülőkén végigfeküdve, ami jól mutatja, milyen állapotok uralkodnak a településen, ahonnan ideje elköltözni. Tett a mondat végére egy mérges emojit is. 

A posztra azzal ellentétes előjelű reakciók érkeztek: a helyiek hirtelen mind segítséget ígértek a férfinek, akiről egy helyi újságíró kiderítette, hogy a neve Simon Childs, aki a McDonald'sban dolgozott, és két műszak között dőlt le pár órára. A 21 éves férfi nemrég veszítette el édesanyját, miközben fiát is nevelnie kell, nehéz időket élt át épp. 

„Már nem vagyok hajléktalan, köszönhetően neki” 

- posztolta később Simon, akit a poszt után elárasztottak kedvességgel, ajándékokkal és ajánlatokkal a helyiek: a gyerekének tisztasági dolgokat és ruhákat ajánlottak fel, más állást ajánlott, megint más az autóját adta kölcsön, és egy helyi borbély még szépen meg is nyírta az állásinterjúk előtt, és sikerült találnia egy állandó szállást is. 

Simon azt is írta, fájt neki látnia saját magát a képen, de nem gondolta volna, hogy ez ilyen reakció vált ki Fayetteville népéből.   

Közben az eredeti posztot író nőt többen támadták a Facebookon. Végül arcát nem vállalva, de nyilatkozott a helyi médiában (WSB-TV), és azt mondta, nem akarta bántani Simont. 

Az eset jó példája annak, miért káros, amikor az emberek idegenekről osztanak meg posztokat a közösségi médiában, hogy úgy hívják fel a figyelmet egy jelenségre, hogy annak valójában nem is ismerik a hátterét és kiváltó okait. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.