Elborzadva posztolt egy Mekiben alvó hajléktalanról, megváltoztatta az életét

Kedves kis történetről számolt be Georgia állam Fayetteville városából helyi közösségi média posztokra hivatkozva a BBC. 

Történt, hogy egy helyi nő elborzadva posztolt egy helyi Facebook-csoportba, hogy a belvárosi McDonald's-ban valaki fényes nappal alszik az egyik ülőkén végigfeküdve, ami jól mutatja, milyen állapotok uralkodnak a településen, ahonnan ideje elköltözni. Tett a mondat végére egy mérges emojit is. 

A posztra azzal ellentétes előjelű reakciók érkeztek: a helyiek hirtelen mind segítséget ígértek a férfinek, akiről egy helyi újságíró kiderítette, hogy a neve Simon Childs, aki a McDonald'sban dolgozott, és két műszak között dőlt le pár órára. A 21 éves férfi nemrég veszítette el édesanyját, miközben fiát is nevelnie kell, nehéz időket élt át épp. 

„Már nem vagyok hajléktalan, köszönhetően neki” 

- posztolta később Simon, akit a poszt után elárasztottak kedvességgel, ajándékokkal és ajánlatokkal a helyiek: a gyerekének tisztasági dolgokat és ruhákat ajánlottak fel, más állást ajánlott, megint más az autóját adta kölcsön, és egy helyi borbély még szépen meg is nyírta az állásinterjúk előtt, és sikerült találnia egy állandó szállást is. 

Simon azt is írta, fájt neki látnia saját magát a képen, de nem gondolta volna, hogy ez ilyen reakció vált ki Fayetteville népéből.   

Közben az eredeti posztot író nőt többen támadták a Facebookon. Végül arcát nem vállalva, de nyilatkozott a helyi médiában (WSB-TV), és azt mondta, nem akarta bántani Simont. 

Az eset jó példája annak, miért káros, amikor az emberek idegenekről osztanak meg posztokat a közösségi médiában, hogy úgy hívják fel a figyelmet egy jelenségre, hogy annak valójában nem is ismerik a hátterét és kiváltó okait. (BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.