Karácsony: Véget ért a rivalizálás, a pártok hatalmi játszmáinak ideje

2019 június 26., szerda 16:43
309
Karácsony Gergely beszél az előválasztási eredményvárón Fotó: aHang FB

Az MSZP-Párbeszéd jelöltje, Karácsony Gergely nyerte az ellenzéki előválasztást, miután több mint 33 350 szavazatot gyűjtött, megelőzve ezzel a 25 093-ig jutó Kálmán Olgát és az 9792 szavazatot kapó Kerpel-Fronius Gábort. Ez azt jelenti, hogy Karácsony lesz Tarlós István kihívója ősszel az önkormányzati választáson. 

Az aHang civil platform által szervezett előválasztási eredményvárón először Kerpel-Fronius Gábor kapott szót, aki gratulált Karácsonynak, és teljes támogatásáról biztosította őt az elkövetkező kampányban.

A győztes Karácsony Gergely beszédében azt mondta, hogy a lezajlott előválasztásnak sok győztese van: 

„Magyarország kapott egy példát arra, hogy nem sikerült elüldözni a demokrácia szellemét mindenhonnan, és egy példát arra, hogy az ellenzéki pártok képesek együttműködni”.

Szerinte győzött a város, amelynek van esélye, hogy ősztől ellenzéki főpolgármestere legyen, de győztesek a pártok is, amelyek az elmúlt két hét során meg tudták mutatni, képesek kulturáltan vitatkozni egymással, és oda tudnak figyelni egymás véleményére. 

Karácsony megköszönte a közel 70 ezer budapestinek, hogy részt vettek az előválasztáson, külön megköszönte az önkéntesek, és a két másik jelölt munkáját is - Kerpel-Froniusban „okos, melegszívű, városát szerető embert” ismert meg, és fontosnak nevezte, hogy sok Kálmán Olgához hasonló határozott nő lépjen a politika színpadára. Aztán azt mondta, a legfontosabb, hogy 

„végetért a rivalizálás ideje, a pártok hatalmi játszadozásainak ideje”

és mostantól egyértelmű a tét, csak előre szabad nézni, és számít az ellenzéki pártokra, hogy sikerül velük együtt egy közös, ütőképes kampánycsapatot kiállítani az őszre. 

Kálmán Olga nem vett részt a  nyilvános eredményhirdetésen, videóüzenetben gratulált a másik két jelöltnek:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt