Nem látja szívesen a hajléktalanellátót az újbudai fideszes önkormányzat

2019 június 26., szerda 20:57
99

A 24.hu szerint Újbuda fideszes önkormányzata arra készül, hogy felmondja bérleti szerződését a Rimaszombati úton 2006 óta hajléktalanszállót üzemeltető Magyar Máltai Szeretetszolgálattal két környékbeli ingatlanberuházás javára.

Olyannyira előrehaladottak az ezzel kapcsolatos tervek, hogy a lap szerint azokról már szerdán döntött volna a kerület gazdasági bizottsága, amely végül csak az utolsó pillanatban - néhány órával az ülés előtt - vette le napirendjéről a kérdést. 

Az egész város hajléktalanellátása szempontjából fontos intézményről van szó: az ellátó éjjel-nappal fogad rászorulókat, lehetőséget ad tisztálkodásra, étkezésre, szocális szolgáltatások és jogsegélyszolgálatok igénybevételére és egyéb ügyintézésre is. 

A 24.hu által idézett, Hoffmann Tamás polgármester megbízásából készült előterjesztés viszont változtatna az ingatlan hasznosításáról szóló szerződésen, hogy „a közelben lévő építkezéseknek (a Bupapest ONE Business Park irodaparknak és az Etele Plaza bevásárlóközpontnak) megfelelően ezen területrész is korszerűbbé és élhetőbbé váljon”.

Az előterjesztésben szerepel az is, hogy erre azért volna szükség, mert a környék szemetes, amire lakók panaszkodnak, ellentétben az új építkezések körüli területekkel. 

A 24.hu szerint a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot nem is értesítették a tervekről. Az nem világos, miért vette le végül napirendjéről a kérdést a bizottság, de az biztos, hogy a június 17-én  készült előterjesztésben, ami rendkívül ülést helyezette kilátásba az ügyeben, még kiemelten szerepelt. Az önkormányzat nem árulta el, hogy mikor tárgyalják újra a kérdést, és mi a tervük a szerződéssel. (24.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt