Nem látja szívesen a hajléktalanellátót az újbudai fideszes önkormányzat

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A 24.hu szerint Újbuda fideszes önkormányzata arra készül, hogy felmondja bérleti szerződését a Rimaszombati úton 2006 óta hajléktalanszállót üzemeltető Magyar Máltai Szeretetszolgálattal két környékbeli ingatlanberuházás javára.

Olyannyira előrehaladottak az ezzel kapcsolatos tervek, hogy a lap szerint azokról már szerdán döntött volna a kerület gazdasági bizottsága, amely végül csak az utolsó pillanatban - néhány órával az ülés előtt - vette le napirendjéről a kérdést. 

Az egész város hajléktalanellátása szempontjából fontos intézményről van szó: az ellátó éjjel-nappal fogad rászorulókat, lehetőséget ad tisztálkodásra, étkezésre, szocális szolgáltatások és jogsegélyszolgálatok igénybevételére és egyéb ügyintézésre is. 

A 24.hu által idézett, Hoffmann Tamás polgármester megbízásából készült előterjesztés viszont változtatna az ingatlan hasznosításáról szóló szerződésen, hogy „a közelben lévő építkezéseknek (a Bupapest ONE Business Park irodaparknak és az Etele Plaza bevásárlóközpontnak) megfelelően ezen területrész is korszerűbbé és élhetőbbé váljon”.

Az előterjesztésben szerepel az is, hogy erre azért volna szükség, mert a környék szemetes, amire lakók panaszkodnak, ellentétben az új építkezések körüli területekkel. 

A 24.hu szerint a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot nem is értesítették a tervekről. Az nem világos, miért vette le végül napirendjéről a kérdést a bizottság, de az biztos, hogy a június 17-én  készült előterjesztésben, ami rendkívül ülést helyezette kilátásba az ügyeben, még kiemelten szerepelt. Az önkormányzat nem árulta el, hogy mikor tárgyalják újra a kérdést, és mi a tervük a szerződéssel. (24.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.