Nem látja szívesen a hajléktalanellátót az újbudai fideszes önkormányzat

ingatlan
2019 június 26., 20:57
comments 96

A 24.hu szerint Újbuda fideszes önkormányzata arra készül, hogy felmondja bérleti szerződését a Rimaszombati úton 2006 óta hajléktalanszállót üzemeltető Magyar Máltai Szeretetszolgálattal két környékbeli ingatlanberuházás javára.

Olyannyira előrehaladottak az ezzel kapcsolatos tervek, hogy a lap szerint azokról már szerdán döntött volna a kerület gazdasági bizottsága, amely végül csak az utolsó pillanatban - néhány órával az ülés előtt - vette le napirendjéről a kérdést.

link Forrás

Az egész város hajléktalanellátása szempontjából fontos intézményről van szó: az ellátó éjjel-nappal fogad rászorulókat, lehetőséget ad tisztálkodásra, étkezésre, szocális szolgáltatások és jogsegélyszolgálatok igénybevételére és egyéb ügyintézésre is.

A 24.hu által idézett, Hoffmann Tamás polgármester megbízásából készült előterjesztés viszont változtatna az ingatlan hasznosításáról szóló szerződésen, hogy „a közelben lévő építkezéseknek (a Bupapest ONE Business Park irodaparknak és az Etele Plaza bevásárlóközpontnak) megfelelően ezen területrész is korszerűbbé és élhetőbbé váljon”.

Az előterjesztésben szerepel az is, hogy erre azért volna szükség, mert a környék szemetes, amire lakók panaszkodnak, ellentétben az új építkezések körüli területekkel.

A 24.hu szerint a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot nem is értesítették a tervekről. Az nem világos, miért vette le végül napirendjéről a kérdést a bizottság, de az biztos, hogy a június 17-én készült előterjesztésben, ami rendkívül ülést helyezette kilátásba az ügyeben, még kiemelten szerepelt. Az önkormányzat nem árulta el, hogy mikor tárgyalják újra a kérdést, és mi a tervük a szerződéssel. (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.