Semmi nyoma szándékosságnak a Notre Dame-i tűzvész körül

Lángokban a Notre Dame 2019. április 15-énFotó: Thibault Camus/AP

A párizsi ügyész Remy Heitz szerdán közleményben számolt be arról, hogy a hatóságok semmi nyomát nem találták szándékosságnak az április 15-i Notre Dame-i tűzvész körül. 

A katasztrófa másnapján a párizsi ügyészség baleset miatt indított nyomozás, és két hónap nyomozati munka után sem látják jeleit annak, hogy esetleg gyújtogatás állt volna a tűz hátterében. 

Heitz szerint vagy gondatlanság, akár egy cigarettacsikk, vagy elektromos hiba okozhatta a balesetet. Egyelőre előzőre sem találtak semmilyen bizonyítékot, így a történteket továbbra is balesetként kezelik. 

A Notre-Dame („Mi Asszonyunk”) Párizs legismertebb gótikus stílusú temploma, a Párizsi főegyházmegye főszékesegyháza. Az alapkövét 1163-ban tette le III. Sándor pápa, majd 157 évig, 1320-ig építették. A francia forradalom alatt majdnem teljesen elpusztult, de 1845 és 1878 között az eredeti tervek alapján újjáépítették.

A tűzben leégett a katedrális tetőszerkezete, és leomlott a kúp alakú huszártorony is. Három ember sérült meg könnyebben, két rendőr és egy tűzoltó. (Reuters)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.