Vizsgálatot indított az adatvédelmi hatóság Hadházy aláírásgyűjtése miatt

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A HVG megkeresésére közölte a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, hogy egy bejelentés nyomán vizsgálatot indítottak a Hadházy Ákos indította aláírásgyűjtése miatt, mert a gyanú szerint külföldre kerülhettek az aláírók adatai. Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos korábban már beszélt aggályairól, többek közt arról, hogy adatfeldolgozóként tüntettek fel két amerikai céget is az európai ügyészséghez való csatlakozásért indított gyűjtés honlapján. A lapnak Hadházy Ákos leszögezte:

politikai nyomásra vizsgálódik a hatóság. 

A független országgyűlési képviselő szerint erre utal az is, hogy hivatalból nem indítottak eljárást, csak egy bejelentés után. A konkrét kritikára Hadházy úgy reagált, hogy "az amerikai adatfeldolgozók azért kellettek, mert azokkal az aktivistákkal tartottuk a kapcsolatot, és megküldtük a gyűjtőknek a helyi szervezők elérhetőségeit." Hozzátette: "a GDPR-nek való megfelelés nagyon fontos volt az aláírásgyűjtésben, ezért is halasztották a szeptemberi kezdést októberre, hogy ezen a területen ne legyenek gondok."

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.