Vizsgálatot indított az adatvédelmi hatóság Hadházy aláírásgyűjtése miatt

A HVG megkeresésére közölte a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, hogy egy bejelentés nyomán vizsgálatot indítottak a Hadházy Ákos indította aláírásgyűjtése miatt, mert a gyanú szerint külföldre kerülhettek az aláírók adatai. Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos korábban már beszélt aggályairól, többek közt arról, hogy adatfeldolgozóként tüntettek fel két amerikai céget is az európai ügyészséghez való csatlakozásért indított gyűjtés honlapján. A lapnak Hadházy Ákos leszögezte:

politikai nyomásra vizsgálódik a hatóság. 

A független országgyűlési képviselő szerint erre utal az is, hogy hivatalból nem indítottak eljárást, csak egy bejelentés után. A konkrét kritikára Hadházy úgy reagált, hogy "az amerikai adatfeldolgozók azért kellettek, mert azokkal az aktivistákkal tartottuk a kapcsolatot, és megküldtük a gyűjtőknek a helyi szervezők elérhetőségeit." Hozzátette: "a GDPR-nek való megfelelés nagyon fontos volt az aláírásgyűjtésben, ezért is halasztották a szeptemberi kezdést októberre, hogy ezen a területen ne legyenek gondok."

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.