A vihar villanyoszlopokat tört ki, több mint hetven településen nincs áram Szabolcs-Szatmár-Beregben

időjárás
2019 június 27., 16:43
comments 101

A csütörtöki vihar miatt több mint hetven Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen nincs áramszolgáltatás - közölte az E.ON szóvivője az MTI-vel. Varga Ivett elmondta: jelentős károkat okozott a vihar az áramhálózatban,

az erős szél több településen villanyoszlopokat tört ki és elektromos vezetéket szakított le.

A városok közül Kisvárdán, Mátészalkán, Nagyecseden, Vásárosnaményban és Dombrádon, a kisebb községek közül például Kocsordon, Ajakon, Ófehértón és Bátorligeten nincs áram. Egy-egy hálózati szakasz több pontján keletkeztek károk, amelyek kijavítására a szolgáltató a szomszédos megyékből csoportosít át szakembereket, és szerződéses partnereket is bevon a kármentesítésbe.

A katasztrófavédelem arról számolt be, hogy a megyében mintegy ezer esetben kértek tűzoltói segítséget „Több településen gyökerestől csavarta ki a szél a fákat, és több településen levitte a háztetőt is” - idézzük az országra csütörtök délután lecsapó viharról szóló cikkünkben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.