Alkalmi nehézségnek nevezte a magyarországi orvoshiányt Gulyás Gergely

A Magyar Hang tett fel kérdéseket a kormányszóvivő tájékoztatón Gulyás Gergely miniszternek a magyar orvoshiányról, egészen pontosan azzal kapcsolatban, hogy a héten egy érsebész orvos halála miatt összeomlott a fővárosi ellátás, illetve, hogy a traumatológusok szervezet is jelezte, hogy súlyos működési zavarok vannak, miközben Kásler Miklós miniszter arról beszél, hogy szám szerűen hatezerrel több orvos dolgozik ma Magyarországon, mint 2010-ben. Az ellentmondásokkal kapcsolatban Gulyás azt válaszolta, hogy

„az egy ténykérdés, hogy mennyi orvos dolgozik ma Magyarországon, ezzel kapcsolatban szám szerű adat áll rendelkezésre, a miniszter úr a kormányülésen is elmondta, hogy ma valóban több ezer orvossal is többen teljesítenek ma Magyarországon szolgálatot. Az ön által említett alkalmi nehézségek, azok lehetnek egészségügy szervezési kérdések, de szerintem az orvoslétszám az egy olyan objektív adat, amit nem tud megcáfolni egy-egy átmeneti, az egészségügy területén előálló nehéz helyzet.”

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.