Google-humor: majdnem 100 autó akadt el egy sáros mezőn, mert a Google Maps tudott egy jó kerülőutat a dugóból

tech
2019 június 27., 02:03
photo_camera Connie Monsees, az egyik érintett fotója a beragadásról

Közel 100 autóst szívatott meg a Google Maps a Colorado állambeli Denverben a reptérre vezető egyik úton. Dugó alakult ugyanis ki a Pena Boulevard-on és az app javasolt egy olyan kerülőutat, amin keresztül szerinte 43 helyett 23 perc alatt lehetett a reptérre érni.

Az érthető módon ideges autósok közül az oda igyekvők egy része fogta magát és nekivágott. Az ugyan elég hamar kiderült, hogy földútról van szó, de ezen a ponton működött a tömeghatás, így az autósok azt látva, hogy sokan mennek ugyanarra, nem fordultak vissza. Hogy nem sokkal később kiderüljön, az út sáros és sokan csúszkálni kezdtek. Aztán pár autó elakadt a menet elején és így az egész sor elakadt.

A CNN-nek a nagyon kevés szerencsés autós egyike, egy Connie Monsees nevű nő nyilatkozott, aki a férje elé ment ki a reptérre. Ő a négykerékhajtású autójával végül ki tudott kecmeregni a sárcsapdából, sőt még két, a reptérre igyekvő másik áldozatot is magával tudott vinni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.