Több hét kihagyás után újra kapható az újszülötteknek kulcsfontosságú K-vitamin

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Múlt pénteken számolt be róla az RTL Klub, hogy hiánycikk lett a K-vitamin Magyarországon. A Konakion hiánya főként az újszülöttellátásban okozhat komoly gondot, a csecsemőknek az ajánlás szerint ugyanis 6 hónapos korukig kell rendszeresen kapniuk ilyet a vérzékenység megelőzése érdekében. Ha ez elmarad, annak súlyos következményei lehetnek.

A Gyógyszerészeti Intézet közölte, hogy külföldről rendeltek többezres ampullaadagot, ami a jövő héttől ígéretük szerint elérhető lesz. 

Ez meg is történt, a mai Híradó beszámol róla, hogy újra elérhető a K-vitamin a gyógyszertárakban, de a vészmegoldáshoz TB-támogatást még nem sikerült szervezni, ezért az eddigi ár sokszorosát kell fizetni egy adagért. A példaként bemutatott gyógyszertárban 364 forint helyett 2980-at. 

Gulyás Gergely miniszterelnöki miniszter a kormányinfón azt mondta: „Ha a csecsemők egészsége szempontjából kulcsfontosságú gyógyszer ára a tízszeresére nő, akkor ott van állami feladat, ezzel egyetértek.”

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.