Több hét kihagyás után újra kapható az újszülötteknek kulcsfontosságú K-vitamin

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

Múlt pénteken számolt be róla az RTL Klub, hogy hiánycikk lett a K-vitamin Magyarországon. A Konakion hiánya főként az újszülöttellátásban okozhat komoly gondot, a csecsemőknek az ajánlás szerint ugyanis 6 hónapos korukig kell rendszeresen kapniuk ilyet a vérzékenység megelőzése érdekében. Ha ez elmarad, annak súlyos következményei lehetnek.

A Gyógyszerészeti Intézet közölte, hogy külföldről rendeltek többezres ampullaadagot, ami a jövő héttől ígéretük szerint elérhető lesz. 

Ez meg is történt, a mai Híradó beszámol róla, hogy újra elérhető a K-vitamin a gyógyszertárakban, de a vészmegoldáshoz TB-támogatást még nem sikerült szervezni, ezért az eddigi ár sokszorosát kell fizetni egy adagért. A példaként bemutatott gyógyszertárban 364 forint helyett 2980-at. 

Gulyás Gergely miniszterelnöki miniszter a kormányinfón azt mondta: „Ha a csecsemők egészsége szempontjából kulcsfontosságú gyógyszer ára a tízszeresére nő, akkor ott van állami feladat, ezzel egyetértek.”

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.