Két életfogytiglant szabtak ki a brutális dövényi kivégzés után

A vádlottak a tárgyaláson

Két vádlottat életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt első fokon a Miskolci Törvényszék a dövényi emberölési ügyben pénteken.

Ez az eset az utóbbi évek egyik legbrutálisabb gyilkossági ügye Magyarországon, a tárgyalásról korábban részletesen beszámoltunk.

A vádlottak különösen kegyetlenül, a barátnője szeme láttára ölték meg áldozatukat.
A vádlottak és az áldozat jól ismerték egymást, tavaly február 4-én is együtt szórakoztak a dövényi kocsmában. Többször összevesztek, ennek ellenére a kocsma bezárása után is együtt folytatták az italozást. 

Ezután viszont annyira elmérgesedett a vita, hogy a két férfi vádlott elhatározta, megöli ismerősét. Az elsőrendű vádlott élettársa (a harmadrendű vádlott) hazament, majd az autójában késsel, bicskával, karddal tért vissza. 

Felajánlották, hogy elviszik Putnokra, a rokonaihoz. Velük tartott az áldozat barátnője is, aki nem merte a férfit egyedül elengedni a vádlottakkal.

Út közben az egyik férfi késsel elvágta az áldozat nyakát, majd az elsőrendű vádlott korábbi élettársának putnoki házához mentek, ahol lerángatták a pincébe az erősen vérző férfit és élettársát. Ott - miközben a harmadrendű vádlott a telefonjával világított - a két férfi karddal és késsel többször megvágta, megszúrta a sértettet. A barátnőjét is megöléssel fenyegették, combon szúrták, és arra kényszerítették, hogy végignézze élettársa kivégzését.

Amikor a férfi meghalt, az egyik tettes felment a házba, felébresztette volt élettársát és kérte, segítsen eltüntetni a holttestet. A holttestet szőnyegbe csavarták, visszavitték Dövénybe és egy emésztőgödörbe dobták. Ezalatt Putnokon a másik női vádlott elégette a ruhákat és az eszközöket.

A halálos áldozat élettársát hajnalig fogva tartották, majd azzal engedték el, hogy megölik, ha valakinek beszél a történtekről, de másnap a nő bejelentést tett a rendőrségen.

A bíróság az első- és a másodrendű vádlottat előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és személyi szabadság megsértése miatt mondta ki bűnösnek, és életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte. A két férfi a fegyházból leghamarabb 35, illetve 25 év után szabadulhat feltételesen. 

A harmadrendű vádlottat a bűnsegédként elkövetett fenti bűncselekmények mellett súlyos testi sértés kísérletében is bűnösnek találták, és 25 év szabadságvesztésre ítélték.  Az ügy negyedrendű vádlottja bűnpártolás miatt 4 év szabadságvesztést kapott. Az ítélet nem jogerős. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.