Kétszer annyi gyermeket adnak örökbe külföldre, mint öt évvel korábban

Tavaly 256 magyar gyermeket fogadtak örökbe külföldi nevelőszülők, kétszer annyit mint öt évvel korábban, számolt be a Magyar Hang a KSH legfrissebb adatsorára hivatkozva.

2018-ban összesen ezer gyermek talált családra, negyedük másik országban.

A lap szerint jellemzően olyan gyermek kerülnek külföldre, akik "beragadtak" a magyarországi rendszerbe: romák, illetve "idősebbek," 10 év körüliek, vagy sérült, speciális nevelésű kiskorúak. 

"Ha egy országból sok gyereket adnak örökbe, az az ország szégyene,"

mondta a örökbefogadással foglalkozó legrégebbi szervezet, a Mózeskosár Egyesület alapítója a lapnak. Székely Zsuzsanna szerint a társadalmi-szociális berendezkedés kritikája, ha nagyszámú örökbeadás van, és a magas szám arra utal, hogy komoly gondok vannak a szociális hálóval. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.