Létszámhiány miatt rövidítik a budapesti kormányablakok nyitvatartását

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A pénteki zárás előtt jelentették be a budapesti kormányhivatalok dolgozóinak, hogy hétfőtől új, rövidebb nyitvatartással működnek, írja az Index. A kormányablakok az eddiginél hét órával kevesebben fogadják az ügyfeleket. 

A hétfőtől érvényes rend:

  • Hétfő 7-17
  • Kedd 9-17
  • Szerda 10-20
  • Csütörtök 9-17
  • Péntek 9-13.

Az Index szerint a kerületi polgármestereket is tájékoztatta a változásról György István kormánymegbízott, de ahogy a dolgozóknak, úgy nekik sem indokolta azt. Bár a kormányhivatalok hivatalos nem ismerték el, a napokban több beszámoló szólt a kritikus munkaerőhiányról.

A fővárosban szinte minden kerületben órákat kell várni az ügyintézésre.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.