Már a Miniszterelnökség is szerint is kritikus a kormányhivatali létszámhiány

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

A Hvg.hu információi szerint válságtanácskozást hívott össze a Miniszterelnökség közszolgáltatásokért felelős államtitkára a - főként fővárosi - kormányablakoknál beállt létszámhiány megoldása érdekében. A lap szerint a fővárosban minden kerületben órákat kell várni az ügyintézésre.

A kormányhivatalok hivatalos közléseikben tagadják, hogy létszámhiánnyal küzdenének, sajtóhírek azonban beszámoltak arról, hogy miután idén március 1-jén a jogviszonyváltással több kormányhivatali dolgozóra többletterheket róttak volna, nagyon sokan felmondtak.

Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár keddre a kormányhivatalokat vezető húsz kormánymegbízottat és a 29 fővárosi kerületi kormányhivatal vezetőjét is összehívta a válságértekezletre. A Hvg.hu szerint a kormányablakoknál tapasztalt létszámhiány legkézenfekvőbb megoldása a dolgozók átcsoportosítása lenne, de a kormányhivatalok más osztályain sincsenek túlságosan sokan. (Hvg.hu)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.