Már a Miniszterelnökség is szerint is kritikus a kormányhivatali létszámhiány

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Hvg.hu információi szerint válságtanácskozást hívott össze a Miniszterelnökség közszolgáltatásokért felelős államtitkára a - főként fővárosi - kormányablakoknál beállt létszámhiány megoldása érdekében. A lap szerint a fővárosban minden kerületben órákat kell várni az ügyintézésre.

A kormányhivatalok hivatalos közléseikben tagadják, hogy létszámhiánnyal küzdenének, sajtóhírek azonban beszámoltak arról, hogy miután idén március 1-jén a jogviszonyváltással több kormányhivatali dolgozóra többletterheket róttak volna, nagyon sokan felmondtak.

Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár keddre a kormányhivatalokat vezető húsz kormánymegbízottat és a 29 fővárosi kerületi kormányhivatal vezetőjét is összehívta a válságértekezletre. A Hvg.hu szerint a kormányablakoknál tapasztalt létszámhiány legkézenfekvőbb megoldása a dolgozók átcsoportosítása lenne, de a kormányhivatalok más osztályain sincsenek túlságosan sokan. (Hvg.hu)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.