Már a Miniszterelnökség is szerint is kritikus a kormányhivatali létszámhiány

A Hvg.hu információi szerint válságtanácskozást hívott össze a Miniszterelnökség közszolgáltatásokért felelős államtitkára a - főként fővárosi - kormányablakoknál beállt létszámhiány megoldása érdekében. A lap szerint a fővárosban minden kerületben órákat kell várni az ügyintézésre.

A kormányhivatalok hivatalos közléseikben tagadják, hogy létszámhiánnyal küzdenének, sajtóhírek azonban beszámoltak arról, hogy miután idén március 1-jén a jogviszonyváltással több kormányhivatali dolgozóra többletterheket róttak volna, nagyon sokan felmondtak.

Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár keddre a kormányhivatalokat vezető húsz kormánymegbízottat és a 29 fővárosi kerületi kormányhivatal vezetőjét is összehívta a válságértekezletre. A Hvg.hu szerint a kormányablakoknál tapasztalt létszámhiány legkézenfekvőbb megoldása a dolgozók átcsoportosítása lenne, de a kormányhivatalok más osztályain sincsenek túlságosan sokan. (Hvg.hu)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.