Megdőlt a melegrekord Franciaországban: 44,3 fokot mértek

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Fotó: PATRICK VALASSERIS/AFP

Megdőlt a melegrekord Franciaországban: 

44,3 fokot mértek az ország délkeleti részén lévő Vaucluse térségben, Carpentras-ban.

Az eddigi országos rekord 44,1 fok volt. A térségben (három másik régióval együtt) vörös riasztás van érvényben. Országszerte több száz iskolát zártak be, a szülőket arra kérik, hogy tartsák otthon a gyerekeiket. 

Spanyolországban közben ketten meghaltak hőguta miatt, egy 17 éves fiú és egy 80 éves férfi. A héten Európát pusztító hőhullám érte el.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.