Vízipisztolyozásért vertek meg, és vittek be egy 14 éves lányt a rendőrök Teheránban

Tbg
külföld
2019 június 29., 13:35
comments 162

Egy szökőkutat védtek be a rendőrök Teheránban június 22-én, adott hírt az eseményről a nemzetközi sajtó: a szökőkutat azért kellett megvédeni, mert fiatalok pancsoltak benne, köztük egy fiatal, fejkendőt nem hordó lány is, ami a vallási vezetésű Iránban gyakorlatilag tilos.

„Három barátommal a parkban vizipisztolyoztunk másokkal együtt. Hirtelen valaki mondta, hogy jönnek a rendőrök, és mindenki elszaladt, de mi, két barátommal bentragadtunk. Azt gondoltuk, a rendőrség majd figyelmeztet, de a baránőmet  megverték, a hajánál fogva rángatták és letartóztatták, amiért vitába szállt a fellépő rendőrrel szemben.”

Az esetről, amely Iránban is port kavart, egy washingtoni, kimenekült iráni aktivista, Masih Alinejad töltött fel videót, amelyet az egyik járókelő készített:

link Forrás

Az esetről, miután nyilvánossáot kapott az ügy, a helyi média is beszámolt, a rendőrség elismerte, hogy összesen öt fiatalt, két fiút és három lányt börtönöztek be a szökőkútnál történt cselekmények miatt.

A rendőrség később azt kommunikálta, a fiatalok nem viselkedtek "rendesen", ám végül két rendőr ellen eljárást indítottak, amit aztán a következő nap felfüggesztettek. (France24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.