Vízipisztolyozásért vertek meg, és vittek be egy 14 éves lányt a rendőrök Teheránban

Tbg
2019 június 29., szombat 13:35
173

Egy szökőkutat védtek be a rendőrök Teheránban június 22-én, adott hírt az eseményről a nemzetközi sajtó: a szökőkutat azért kellett megvédeni, mert fiatalok pancsoltak benne, köztük egy fiatal, fejkendőt nem hordó lány is, ami a vallási vezetésű Iránban gyakorlatilag tilos.

„Három barátommal a parkban vizipisztolyoztunk másokkal együtt. Hirtelen valaki mondta, hogy jönnek a rendőrök, és mindenki elszaladt, de mi, két barátommal bentragadtunk. Azt gondoltuk, a rendőrség majd figyelmeztet, de a baránőmet  megverték, a hajánál fogva rángatták és letartóztatták, amiért vitába szállt a fellépő rendőrrel szemben.”

Az esetről, amely Iránban is port kavart, egy washingtoni, kimenekült iráni aktivista, Masih Alinejad töltött fel videót, amelyet az egyik járókelő készített:

Az esetről, miután nyilvánossáot kapott az ügy, a helyi média is beszámolt, a rendőrség elismerte, hogy összesen öt fiatalt, két fiút és három lányt börtönöztek be a szökőkútnál történt cselekmények miatt.

A rendőrség később azt kommunikálta, a fiatalok nem viselkedtek "rendesen", ám végül két rendőr ellen eljárást indítottak, amit aztán a következő nap felfüggesztettek. (France24)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt