Vízipisztolyozásért vertek meg, és vittek be egy 14 éves lányt a rendőrök Teheránban

Egy szökőkutat védtek be a rendőrök Teheránban június 22-én, adott hírt az eseményről a nemzetközi sajtó: a szökőkutat azért kellett megvédeni, mert fiatalok pancsoltak benne, köztük egy fiatal, fejkendőt nem hordó lány is, ami a vallási vezetésű Iránban gyakorlatilag tilos.

„Három barátommal a parkban vizipisztolyoztunk másokkal együtt. Hirtelen valaki mondta, hogy jönnek a rendőrök, és mindenki elszaladt, de mi, két barátommal bentragadtunk. Azt gondoltuk, a rendőrség majd figyelmeztet, de a baránőmet  megverték, a hajánál fogva rángatták és letartóztatták, amiért vitába szállt a fellépő rendőrrel szemben.”

Az esetről, amely Iránban is port kavart, egy washingtoni, kimenekült iráni aktivista, Masih Alinejad töltött fel videót, amelyet az egyik járókelő készített:

Az esetről, miután nyilvánossáot kapott az ügy, a helyi média is beszámolt, a rendőrség elismerte, hogy összesen öt fiatalt, két fiút és három lányt börtönöztek be a szökőkútnál történt cselekmények miatt.

A rendőrség később azt kommunikálta, a fiatalok nem viselkedtek "rendesen", ám végül két rendőr ellen eljárást indítottak, amit aztán a következő nap felfüggesztettek. (France24)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.