David Attenborough személyesen köszönte meg Glastonbury közönségének, hogy műanyagmentesen buliztak

Több 444 videó?
Szeretném

Váratlan meglepetésvendég lépett színpadra az egyik leghíresebb brit popkulturális esemény, a 2019-es Glastonbury fesztivál utolsó napján. 

Sir David Attenborough személyesen mondott köszönetet azért, hogy a fesztivál közönsége öt napon keresztül tudott úgy bulizni, hogy a fesztivál területén egyáltalán nem lehetett kapni műanyagpalackban vizet. 

A helyszínen csak újrahasználható üvegben árusítottak frissítőt, és megháromszorozták a vizes tartályok kapacitását. A köszönet kijárt a nagyjából 200 ezer bulizónak, mert a radikális környezetvédő intézkedésnek rövidtávon megvolt a böjtje, különös tekintettel a nagy melegre. Hosszú sorok alakultak ki a vizes tartályok előtt:

Bár voltak hisztérikus reakciók az intézkedések nyomán, Attenborough-t ovációval fogadta a somerseti fesztivál népe. 

A világhírű természettudós a 2017-es Blue Planet 2 című sorozatáról, és annak váratlanul nagy hatásáról beszélt, mielőtt hálát adott Glastonbury népének, hogy türelmesek voltak, és ennek hála 1 millió műanyagflakon felhasználásától óvták meg a bolygót.

Attenborough pár perces beszédében az óceánokat sújtó műanyagszennyezés drámai következményeiről beszélt, miközben nem győzött hálálkodni a fiataloknak. 

„Óceánok takarják a bolygónké kétharmadát, és csak egyharmadát fedi a mi hét csodálatos kontinensünk, azoknak minden kincsével, madaraival, emlőseivel, csodáival és kihívásaival. Óvjuk hát őket” 

- mondta többek közt a 93 éves tudós. 

Glastonbury-n minden évben a brit és európai popszcéna legismertebb előadói lépnek fel. 2019-ben többek közt Kylie Minogue, a Killers, Miley Cyrus, Johnny Marr, a Chemical Brothers, Janet Jackson, Liam Gallagher, és a Wu Tang Clan is színpadra lépett. (Guardian)