Egy 17 éves lány rá akart ijeszteni egy volt barátjára, hamis tanúzásért kell felelnie

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egy hajósi nő tett bejelentést február 4-én a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon, mert valaki a postaládájukba fenyegető levelet dobott be. A levél írója a feljelentő lányától pénzt követelt, illetve fenyegetőzött.

A nyomozás kiderítette, hogy a levelet maga a címzettként megjelölt lány írta, és dobta be a saját postaládájukba, hogy az egyik korábbi barátját gyanúba keverve ráijesszen a fiúra. A 17 éves lány ugyan nem akart rendőrségi eljárást az ügyből (a feljelentést az anyja tette), de az első kihallgatásán eltitkolta a valóságot, és nem vallotta be, hogy az iromány tőle származik.

A rendőrök kiderítették az igazságot, így a kamaszcsínynek indult történetből büntetőeljárás lett: a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást indított a fiatalkorú ellen, és szabadlábon hagyása mellett hamis tanúzásért gyanúsítottként hallgatták ki. Az eljárás iratait a napokban átadták az ügyészségnek. (police.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.