Jeff Bezosnak 38 milliárd dollárjába kerül a válása

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

A következő napokban megtörténik minden idők legdrágább válása: bírói döntés értelmében Jeff Bezosnak, az Amazon alapítójának 38 milliárd dollárnyi Amazon.com Inc.-részesedést kell átadnia a feleségének, MacKenzie Bezosnak. Az eddigi rekordot, amit Alec Wildenstein válása tartotta, 3,8 milliárd dollárral.

A két ember még akkor házasodott össze, amikor Jeff Bezos megalapította a céget, és MacKenzie volt az egyik első alkalmazott.

Jeff Bezos és MacKenzie Bezos 2018. március 4-énFotó: Regina Wagner/Geisler-Fotopress/Picture-Alliance/AFP

Az 55 éves Jeff Bezos így is a világ leggazdagabb embere maradhat a 12 százaléknyi, 112 milliárd dollárt érő Amazon-részesedésével. A 49 éves MacKenzie Bezos viszont ezzel sem lett a leggazdagabb nő, ugyanis a L’Oréalt megöröklő Françoise Bettencourt Meyersnek 45,6 milliárdja van.

MacKenzie Bezos azt ígérte, a vagyona felét jótékony célokra fogja fordítani. (Yahoo News)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.