A Csókkirályt húzza a legtöbb banda

2019 július 1., hétfő 6:50
118

A Hungária együttes régi slágere, a Csőkkirály tűnik Magyarország legnépszerűbb dalának, legalábbis az Artisjus statisztikái szerint ennél többet élőben semmilyen más dalt nem játszottak az elmúlt év több mint 22 ezer könnyű- és komolyzenei rendezvényén. Ebben a falunapi fellépésektől a legnagyobb fesztiválokig, az ingyenes programoktól a belépődíjas zenei rendezvényekig minden szerepel.

A legtöbb buli Budapesten volt, itt rendezték az országban rendezett koncertek kétharmadát, 14237 koncertet. A második helyezett Szegeden tizedennyi élőzenés esemény se volt, ott 1313 koncert volt tavaly.

A rendezvényszervezők által beküldött listák szerint a tavalyi könnyűzenei koncerteken a megszólaló dalok háromnegyede magyar szerzemény volt, a komolyzenei rendezvényeken szintén többségben hazai művek hangzottak el (62 százalék). Egyharmaduk ugyanakkor mindössze egyetlen egyszer szólalt meg élőben egy év alatt, sőt a szerzemények felét is legfeljebb évi négy alkalommal hallhatta élőben a publikum. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt