A Csókkirályt húzza a legtöbb banda

ÉLET
2019 július 01., 06:50
comments 117

A Hungária együttes régi slágere, a Csőkkirály tűnik Magyarország legnépszerűbb dalának, legalábbis az Artisjus statisztikái szerint ennél többet élőben semmilyen más dalt nem játszottak az elmúlt év több mint 22 ezer könnyű- és komolyzenei rendezvényén. Ebben a falunapi fellépésektől a legnagyobb fesztiválokig, az ingyenes programoktól a belépődíjas zenei rendezvényekig minden szerepel.

link Forrás

A legtöbb buli Budapesten volt, itt rendezték az országban rendezett koncertek kétharmadát, 14237 koncertet. A második helyezett Szegeden tizedennyi élőzenés esemény se volt, ott 1313 koncert volt tavaly.

A rendezvényszervezők által beküldött listák szerint a tavalyi könnyűzenei koncerteken a megszólaló dalok háromnegyede magyar szerzemény volt, a komolyzenei rendezvényeken szintén többségben hazai művek hangzottak el (62 százalék). Egyharmaduk ugyanakkor mindössze egyetlen egyszer szólalt meg élőben egy év alatt, sőt a szerzemények felét is legfeljebb évi négy alkalommal hallhatta élőben a publikum. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.