Életnagyságú fa szobrot állítanak Melania Trumpnak egy dombon a szülővárosa mellett

MŰVÉSZET
2019 július 01., 17:44

A helyi sajtó szerint a szobrot Brad Downey amerikai művész álmodta meg, aki azután kutatott, hogy a szlovének hogyan élik meg Melania sikereit. Downey konkrét válaszok nélkül tért vissza Kentuckyba, és egy szlovén szobrásztól rendelte meg a first ladyt ábrázoló alkotást, amit a helyi művész motorfűrésszel dolgozott ki, és Melania 2019-nek nevezett el.

A szobrot pénteken leplezik le, egy nappal azelőtt, hogy Brad Downeynak kiállítása nyílik Ljubljanában, ahol a szobor mását is bemutatják.

A ljubljanai Vzigalica galéria ismertetőjében ez áll: az alkotás kezdetleges módon ábrázolja Donald Trump amerikai elnök feleségét, akinek gyökerei visszanyúlnak a Száva-folyóhoz, és az ottani dombról „üdvözli” szülővárosát, Sevnicát.

photo_camera Fotó: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP

Melania Trump szülővárosának kulturális, idegenforgalmi, sport és ifjúsági intézete korábban már olyan termékeket dobott piacra First Lady márkanév alatt, mint egy kékfrankos száraz vörösbor, egy különleges szalámi, különféle sütemények, kozmetikai készítmények, csokoládék, csokoládéval bevont szárított almaszeletek, gyógyteák és porceláncsészék.

A településen az amerikai elnökválasztás óta kapható Melania Trumpról elnevezett palacsinta, poharas desszert és méz is, de a legnagyobb médiafigyelmet a Melania torta kapta, amivel egy helyi pékség állt elő.

A Ljubljanától kb. 60 km-re keletre, a Száva folyó alsó völgyében fekvő Sevnica korábban az iparáról volt híres, ma egyre inkább a bővülő turizmusáról. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.