Életnagyságú fa szobrot állítanak Melania Trumpnak egy dombon a szülővárosa mellett

A helyi sajtó szerint a szobrot Brad Downey amerikai művész álmodta meg, aki azután kutatott, hogy a szlovének hogyan élik meg Melania sikereit. Downey konkrét válaszok nélkül tért vissza Kentuckyba, és egy szlovén szobrásztól rendelte meg a first ladyt ábrázoló alkotást, amit a helyi művész motorfűrésszel dolgozott ki, és Melania 2019-nek nevezett el.

A szobrot pénteken leplezik le, egy nappal azelőtt, hogy Brad Downeynak kiállítása nyílik Ljubljanában, ahol a szobor mását is bemutatják.

A ljubljanai Vzigalica galéria ismertetőjében ez áll: az alkotás kezdetleges módon ábrázolja Donald Trump amerikai elnök feleségét, akinek gyökerei visszanyúlnak a Száva-folyóhoz, és az ottani dombról „üdvözli” szülővárosát, Sevnicát.

Fotó: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP

Melania Trump szülővárosának kulturális, idegenforgalmi, sport és ifjúsági intézete korábban már olyan termékeket dobott piacra First Lady márkanév alatt, mint egy kékfrankos száraz vörösbor, egy különleges szalámi, különféle sütemények, kozmetikai készítmények, csokoládék, csokoládéval bevont szárított almaszeletek, gyógyteák és porceláncsészék.

A településen az amerikai elnökválasztás óta kapható Melania Trumpról elnevezett palacsinta, poharas desszert és méz is, de a legnagyobb médiafigyelmet a Melania torta kapta, amivel egy helyi pékség állt elő.

A Ljubljanától kb. 60 km-re keletre, a Száva folyó alsó völgyében fekvő Sevnica korábban az iparáról volt híres, ma egyre inkább a bővülő turizmusáról. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.