Fizetősek lettek az NKM Mobilitás gyorstöltő állomásai

POLITIKA
2019 július 1., 4:29
comments 438

Részben fizetőssé válik az elektromos üzemű autók töltése. Míg mostanáig a nyilvános töltőállomásokat szabadon használhatták - erre kezdett iparág is kiépülni bérelhető, ingyen töltött elektromos autókból -, a Népszava értesülései szerint a Nemzeti Közművek saját töltőhálózatán ezentúl legalább a gyorstöltésért fizetni kell majd.

Az NKM Mobilitás Kft. által üzemeltetett 86 töltő 177 töltési pontja közül 16 darab 50 kW-os egyenáramú villámtöltő van. Mivel ezeket a töltőállomásokat már csak az NKM saját, Mobiliti nevű alkalmazásával, illetve regisztrált ügyfelek RFID-azonosítóval használhatják, ezek használatáért mostantól pénzt szednek. Pénzbe kerül majd a 43 kW-os váltóáramú villámtöltők használata is. A végleges díjazást a teszt függvényében alakítják majd ki.

A tesztidőszakban percenként ötven forintba kerül majd a töltés. Aki továbbra is ingyen akarja tölteni az autóját, az kénytelen lesz a 22 kW-os lassú töltőket. (Via Népszava)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt