Senki sem látta, hogyan fulladhatott meg az idős férfi a Lupa-tavon

baleset
2019 július 01., 12:19
comments 102

Titokzatos körülmények között halt meg egy fürdőző szombaton a Gerendai Károly Sziget-alapító és Lakatos Péter Videoton-társtulajdonos közös vállalkozásának számító Lupa tavon. 

Magát az alaphírt az Index közölte először, a Lupa sajtósai a 444-nek ezután részletesebben elmesélték, hogy mit tudnak az esetről.

Az áldozat eszerint nem a magánstrand híradásokban gyakrabban szereplő, drágább, mindenféle sporteszközökkel, játékokkal és minőségi evőhelyekkel felszerelt Lupa Beach nevű luxusrészéről, hanem az olcsóbb, egy szokásos strandra jobban hasonlító - de állandóan figyelő vízimentőkkel és vízmélységjelzésekkel szintén ellátott - Öböl Strandról tűnt el. 

“Szombaton kora délután megkeresték a vízimentőket, hogy egy idősebb, 70 év feletti urat nem találnak, segítsenek a megkeresésben. Miután sem a strandolók, sem a családtagok nem észlelték, hogy valaki a vízben bajba került volna és a vízimentők sem észleltek hasonló esetet, a vízimentők az egyik családtaggal végigjárták az Öböl partszakaszát, benéztek minden épületbe, keresvén az eltűntet.” 

- írták a lupások.

Ezután kaotikus kutatási szakaszok követték egymást:

 “Közben egy újabb információ érkezett arról, hogy megkerült a keresett úr, amit a vízimentő kolléga be is jelentett a belső rádióhálózaton. Majd később újra értesítették a vízimentősöket, hogy mégsincs meg a keresett személy. Ezután már motorcsónakkal pásztáztak egy nagyobb partszakaszt, hisz’ közben felmerült, hogy az Öböl Strandról elgyalogolt a keresett férfi."

Mivel ezek sem vezettek eredményre, riasztották a tűzoltóság híradásokban gyakran szereplő mobil búváregységét, akik a vízben később megtalálták a halott férfit. Akinek a testtét a 444 tudomása szerint az Öböl Strand területén, de azon belül a mélyvízet jelző táblákon túl húzták ki a vízből.

Az Index azt írta, hogy 

"A lapunkat erről tájékoztató olvasó szerint ugyanakkor az is felmerült, hogy a vízmélység nem akkora a tó ezen részén, mint amelyről a bányatavon strandolókat tájékoztatták."

A Lupa erre azt reagálta, hogy

"határozottan cáfoljuk, hogy nincs megfelelő tájékoztatás a víz mélységéről. Lévén bányató, az köztudott, hogy mély a víz, ezért is van fokozott vízimentői szolgálat a Lupa egész területén és mindenhol táblák jelzik, hogy honnantól mélyül a víz."

A Lupa-tóról a napokban írtuk ezt a cikket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.